1. Blog
 2. Business
 3. Cum te ajută o agenție de web design să începi o afacere de acasă
Business |

Cum te ajută o agenție de web design să începi o afacere de acasă

Scris de Ninel

Pandemia ți-a dat planurile peste cap în ceea ce privește jobul? Sau, de când lucrezi de acasă ai mai mult timp liber și vrei să îl valorifici?

Nu ești singurul în această situație. Dar, ca să fii sigur că nu mai ești prins pe picior greșit, te-ai gândit că un plan B n-ar strica. Așa că vrei să începi o afacere de acasă. Însă acesta este singurul lucru de care ești sigur momentan.

Ai nevoie de inspirație? Uite cele mai bune idei de afaceri mici în online. Și, dacă îți plac produsele handmade, citește mai multe informații despre modele de business și vânzarea de produse handmade online și lucruri handmade care se vând bine.

Dacă vrei ca totul să meargă ca pe roate și să ai conversii rapid, trebuie să ții cont de două lucruri:

 • produsele pe care le vinzi sau serviciile pe care le oferi trebuie să fie de calitate – dacă sunt de calitate, există o posibilitate foarte mare ca toți cei care vin pe site-ul tău și achiziționează ceva să se întoarcă;
 • afacerea ta trebuie să arate cât mai bine în online – la fel ca la primul punct, nici aici nu trebuie să faci compromisuri; cu cât afacerea ta arată mai bine în online, cu atât ești mai aproape de obiectivul tău.

Însă, nu te baza niciodată doar pe faptul că produsele tale sunt de calitate și clienții vor veni imediat cum îți vei deschide afacerea. Nu uita că nu deții monopolul pe piață și că, la început, nimeni nu te cunoaște.

TU vii cu ideea,
NOI te susținem cu soluția și implementarea ei

Pachete de HostingWeb Design

Așa că, un site de prezentare impecabil, realizat de specialiști cu experiență în domeniu, care îți oferă consultanță în afaceri 1 la 1 indiferent de nelămuririle pe care le ai, reprezintă cheia succesului.

rolul agentiei web design in dezvoltarea afacerii

Citește articolul pe care l-am pregătit pentru tine și află mai multe despre cum te ajută o agenție de web design să începi o afacere de acasă.

Ce este o agenție web design

Dar să vedem, în primul rând, ce este o agenție de web design, de ce trebuie să lucrezi cu ea și cum te poate ajuta aceasta să ajungi la rezultatele pe care ți le dorești.

Pe scurt, o agenție de web design reprezintă o echipă de specialiști care se ocupă cu crearea site-urilor web. Aceștia trebuie să știe:

 • limbaje de programare specifice (HTML, JavaScript, CSS);
 • elemente de web design precum layout, adică aranjarea în pagină a elementelor grafice precum logo-uri și butoane; cum se folosesc schemele de culoare și cum pot fi acestea integrate în design-ul final; ce perechi de fonturi trebuie folosite;
 • elemente de UX, adică experiența utilizatorului;
 • și altele.

Află mai multe detalii despre strategia de conținut a unui site de prezentare și legătura cu designul final.

O agenție web design joacă un rol esențial în ceea ce privește dezvoltarea unei afaceri, mai ales în ultimul timp. De ce spun asta? Pentru că, din câte poți observa, mai există foarte puține afaceri pe piață care să nu aibă prezență în online.

Și cele care sunt pe piață și nu au un site de prezentare au început să caute cu insistență specialiști care să-i ajute cu acest aspect.

Așa că, indiferent dacă ești la început de drum sau ai deja o afacere, ai nevoie de o carte de vizită în mediul online. Iar această carte de vizită este site-ul tău.

Cum te ajută o agenție web design să începi o afacere de acasă

Hai să vedem și cum te ajută mai exact o agenție de web design.

Așa cum spuneam mai sus, o agenție web design se ocupă în principal de crearea website-urilor. Dar nu face numai atât. Ea te poate susține pe toată durata în care website-ul tău există în mediul online.

serviciile unei agentii de web design

În primă fază, pentru a-ți dezvolta afacerea, ai nevoie de un site. Desigur, îl poți construi și singur. Ți-am pregătit un articol care te ajută să-ți creezi singur un blog în WordPress.

Însă, dacă ți se pare dificil, îți recomand să apelezi la specialiști pasionați, care fac acest lucru de ani de zile. Astfel, te asiguri că primești ceea ce-ți dorești și nu ești dezamăgit de produsul finit. Și, dacă vrei să fii sigur de acest aspect, află cum să comunici eficient cu o agenție web design.

Specialiștii în web design îți pot proiecta un site cu:

 • un design responsive – ceea ce înseamnă că site-ul tău poate să-și adapteze designul paginilor în funcție de rezoluția ecranului de vizionare (telefon, desktop, tabletă), fără să-și deterioreze forma inițială; dacă design-ul site-ului tău este responsive, potențialii tăi clienți vor avea o experiență bună de navigare și sunt șanse mari să-i fidelizezi; aplică un sales funnel și rezultatele vor fi excelente;
 • încărcare rapidă, deoarece utilizatorii nu vor sta mai mult de 5 secunde să se încarce pagina accesată; acesta este un element important pe care specialiștii web design îl vor implementa; gândește-te că un site rapid te va poziționa mai sus în motoarele de căutare;
 • o arhitectură coerentă și informație structurată corespunzător, care să fie ușor de citit și de interpretat;
 • design atractiv, cu o temă care să se potrivească specificului afacerii tale;
 • design interactiv, care să crească implicarea și participarea utilizatorilor.

Dacă vrei o pagină de produs care să-ți aducă conversii cât ai clipi, uite cele mai bune practici de web design pentru o pagină de produs.

Agenție web design și servicii hosting

În afară de ce am enumerat mai sus, o agenție web design poate să-ți asigure și servicii hosting performante, care sunt necesare atunci când vrei să ai propriul site.

Și nu trebuie să-ți faci griji de preț atunci când vine vorba de soluții de hosting deoarece acestea sunt adaptate nevoilor business-ului tău.

Nu va trebui să plătești mai mult decât ai nevoie.

website si agentie web design wordpress

De asemenea, o agenție web design te mai poate ajuta și cu instalarea modulului e-commerce și crearea unui funnel de vânzări, care să te ajute să ai mai mulți:

 • clienți;
 • leaduri;
 • trafic.

Află și cum să crești traficul pe blog din prima lună.

Desigur, după ce bifezi toate elementele de mai sus, îți mai rămâne să aplici metode de promovare online.

Ce trebuie să reții

Sper că acum este mai clar ce este o agenție web design și ce cunoștințe și abilități trebuie să aibă echipa din spatele ei pentru a te putea ajuta cu business-ul tău. 

Și, ca să rezumăm în câteva idei importante, uite ce ar trebui să reții:

 • oferă produse și servicii de calitate pentru a-ți fideliza clienții;
 • apelează la o agenție web design care-ți poate crea un site responsive, adaptat nevoilor afacerii tale;
 • creează un plan de promovare online și ține-te de el.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii în ceea ce privește o agenție de web design și cum să începi o afacere de acasă, apelează la specialiștii ServHost.

Pe data viitoare!

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Beneficiile unui blog pentru succesul afacerii tale online

Scris de Ninel ianuarie 23 2020

Crearea unui blog se numără printre cele mai populare recomandări pe care le primești atunci când întrebi cum poți aduce rapid afacerea ta în mediul […]

Cum ar trebui sa-mi aleg numele de domeniu? – partea I

Scris de Ninel martie 17 2016

Am vazut clienti care vin isi iau un domeniu si apoi neavand rezultate cu el vor sa-l schimbe. E posibil ca de fapt, problema sa fie […]

5 sfaturi pentru a-ti crea un brand personal puternic in online

Scris de Ninel mai 15 2017

Notă: articolul, publicat inițial în 15.05.2017, este revizuit periodic și actualizat pentru ca tu să te bucuri de informații relevante și de actualitate. Nu uita, ne […]