1. Blog
 2. Promovare online
 3. 11 metode de a face bani din blog
Promovare online |

11 metode de a face bani din blog

Scris de Ninel

Notăarticolul, publicat inițial în 18.07.2017, este revizuit periodic și actualizat pentru ca tu să te bucuri de informații relevante. Nu uita, ne poți oricând împărtăși din propria ta experiență folosind secțiunea comentariilor din finalul articolului. Spor la citit!

Scrisul îţi este în gene, talentul nu îţi lipseşte şi eşti gata să îți dedici timpul liber unei peniţe (virtuale)?

Ei bine, astăzi, când internetul îţi pune cu generozitate la dispoziţie o mulţime de instrumente, este mult mai uşor nu doar să scrii – pentru că dispui de o multitudine de surse de inspiraţie şi documentare – ci şi să câştigi bani din blog. Ai nevoie doar de dedicare, perseverenţă şi câteva sfaturi.

Totuși, înainte de toate acestea, ai nevoie de un blog. Iată câteva sfaturi care te ajută să îți faci un blog de succes.

Iată cum poţi să faci bani din blog

 1. Promovare PPC (Pay Per Click)

Aceasta este prima şi cea mai utilizată modalitate de a câştiga bani din blog şi funcţionează pe principiul clasic al reclamelor din ziare, să zicem. Practic, în momentul în care blogul tău se bucură de un trafic decent, advertiserii, fie ei companii ori persoane publice, vor fi dispuse să plătească pentru a se bucura de audienţa blogului tău.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Şi acum, dilema: cum ajungi tu la acele companii şi persoane publice posibil interesate? Nu-ţi bate capul, o face Google pentru tine, prin platforma Google AdSense! Aceasta din urmă intermediază între tine, ca blogger, şi advertiseri, contra unui comision din costul reclamei respective, desigur. Când eşti însă la început, orice ajutor e preţios.

Practic, în pagina articolului serviciul AdSense va integra o reclamă. Tu doar setezi dimensiunile anunțului, conținutul acestuia fiind publicat de Google. Cum îți aduce această reclamă bani? Pentru fiecare click primit de anunț, tu primești un comision. Acum, comisionul variază în funcție de reclama în sine (de cât licitează un anumit brand), de piață (audiența din America, spre exemplu, are un cost mai bun față de cea din România, sau din India) și de trafic. În mod pragmatic, cu cât ai mai mult trafic cu atât cresc șansele ca reclama să primească mai multe click-uri.

Află mai multe detalii despre Google AdSense de aici.

 1. Afiliere

Un alt mod eficient şi foarte utilizat de a face bani din blog este afilierea. La fel, din momentul în care ai un trafic decent, poţi să te gândeşti deja la un program de afiliere, prin care te vei folosi de blogul tău pentru a recomanda produse sau servicii celor care îl urmăresc.

Atenţie însă! Aflierea este rentabilă atunci când specificul blogului tău are o legătură cu produsele promovate. E cam greu şi ineficient să recomanzi produse cosmetice, când blogul tău este axat pe IT, de exemplu.

Partea bună este că astăzi există mai multe platforme de afiliere, care te pot ajuta să câştigi bani frumoşi din blog.

Afilierea o poți face și direct. Contactezi direct clienți care vând produse din domenii similare cu cele despre care scrii pe blog. Dacă le asiguri o bună vizibilitate a brandului cu siguranță că vei primi comisioane importante.

 1. Promovare CPM (Cost Per Impression)

Deşi nu atât de profitabilă ca altă dată, promovarea CPM se referă la acele reclame plătite în funcţie de numărul de persoane cărora le este afişată. Pentru că, de multe ori, acestea iau forma unor pop-up-uri, ele pot fi deranjante pentru vizitatorii tăi. În plus, ai nevoie de un trafic considerabil pentru a beneficia de ceva bani de pe urma lor.

google banner bani din blog

 1. Promovare în text

Se bazează pe link-uri către produse şi servicii ale unor companii, pe care le integrezi în conţinutul articolelor de pe blogul tău.

Atunci când cititorii tăi dau click pe acel link şi finalizează o comandă, tu vei primi un comision din tranzacţia respectivă, ca răsplată pentru faptul că ai recomandat acele produse sau servicii, contribuind astfel la vânzarea lor.

Promovarea în text este o modalitate foarte eficientă de a câştiga bani din blog, fără să fii nevoit să îţi sâcâi vizitatorii cu bannere sau pop-uri enervante. Şi este eficientă nu doar pentru tine, ca blogger, dar şi pentru advertiseri, care îşi pot promova produsele sau serviciile într-un mod targetat, prin utilizarea cuvintelor cheie pe care aceştia dau click.

Din nou, este importantă calitatea link-urilor pe care le folosești. Fiind link-uri externe ele pot influența în mod pozitiv sau negativ scorul SEO al site-ului. Așadar, alege să promovezi produse sau branduri de încredere care au legătură cu domeniile abordate în paginile blogului.

 1. Bannere online

Când ai deja peste 100.000 de vizitatori unici/lună, posibilitatea de a câştiga bani din blog trece la un alt nivel, acel nivel în care tu îţi permiţi să oferi spaţiu de publicitate celor interesaţi după regulile tale şi în mod direct, fără existenţa unui intermediar precum Google AdSense.

În funcţie de profilul blogului tău şi, mai ales, de succesul de care se bucură online, poţi negocia sume după bunul plac şi poţi decide cum şi unde anume să apără bannerele publicitare.

Din nou, câștigurile pe care le poți avea depind de traficul pe blog. Așadar, învață cum optimizezi textele de pe site pentru a obține o mai bună indexare organică.

 1. Review-uri sponsorizate

Review-urile sponsorizate sunt la mare căutare de către companii, care vor astfel să se folosească de influenţa şi notorietatea ta, ca blogger, pentru a-şi promova produsele.

Ele se referă la realizarea şi publicarea pe blogul tău unor articole, gen adventoriale, cu informaţii despre un anumit produs sau companie. Totul contra cost, desigur.

Review-urile sponsorizate sunt eficiente atunci când ai câştigat deja încrederea celor care te urmăresc şi ai un public fidel pe care te poţi baza. Încrederea este un lucru preţios, aşa că ai grijă de ea. Ca să continui să câştigi bani din blog după mai mult de un review sponsorizat, nu scrie despre costume de baie pentru damă, dacă eşti domn şi nici despre aparate de ras, dacă eşti doamnă.

 1. Produsele proprii

Eşti un blogger pasionat de handmade? Sau poate de produse culinare? Fă mai mult decât doar să vorbeşti despre pasiunea ta, vinde-ţi produsele cu ajutorul blogului propriu! Este atât de simplu! În plus, nimeni nu se va arăta indignat de o astfel de reclamă. E normal să câştigi bani din blogul tău vânzând produsele tale, nu?

Din această perspectivă va trebui să te ocupi de optimizarea site-ului WordPress. Ai nevoie de pagini web cu încărcare rapidă, care conțin cuvinte cheie relevante și care valorifică nevoile sau intențiile de cumpărare ale publicului țintă.

 1. E-book-uri sponsorizate

Deşi ne-am cam obişnuit cu e-book-urile gratuite, din conţinutul premium se pot câştiga bani. Pentru asta însă, trebuie să îţi cunoşti foarte bine nişa, nevoile publicului căruia i te adresezi şi să fii capabil să creezi conţinut valoros.

Nu e uşor şi îţi consumă ceva timp, însă e o metodă eficientă de a aduce un plus veniturilor tale din blog.

 1. Experienţa acumulată

Ȋn momentul în care ai devenit o autoritate în domeniul tău de interes, demonstrându-ţi autoritatea prin intermediul blogului, poţi foarte bine să începi să te bucuri de roadele acestora. Carevasăzică, poţi să îţi oferi serviciile de consultanţă sau freelancing, contra cost.

Poți, spre exemplu, să dai sfaturi despre optimizarea unui site WordPress din perspectivă SEO.

sursa foto: pexels.com

 1. Donaţii

O modalitate poate mai puţin agreată şi practicată de a obţine bani din blog este prin donaţii ale cititorilor.

Este de la sine înţeles că în acest caz e nevoie să te bucuri de atenţia şi sprijinul unei baze de fani solide, iar blogul tău să fi demonstrat de-a lungul timpului că merită să fie susţinut financiar. Dar nu e imposibil!

 1. Vânzarea blogului

La un anumit moment dat, da, te poţi bucura de bani de blog prin simpla vânzare a acestuia. Este însă o modalitate radicală, care îţi aduce câştiguri într-o singură şi unică tranşă. Ca să nu mai spunem că, pentru a ajunge la acel punct, e nevoie de multă muncă, întrucât valoarea unui blog ţine foarte mult de numărul său de cititori fideli, de notorietatea şi percepţia acestuia în rândul publicului.

Blogul nu mai este de mult doar o modalitate de manifestare a pasiunii pentru scris. Între timp a devenit un instrument de marketing în toată puterea cuvântului şi, ca atare, un instrument care îţi poate aduce venituri constante şi chiar consistente – dacă eşti suficient de răbdător şi perseverent.

Şi pentru că tot veni vorba despre perseverenţă, trebuie neapărat să ştii şi cum să menţii constantă rata de publicare articole pentru a câştiga bani din blog.

Succes, deci, şi spor la scris!

Nu uita să verifici periodic blogul ServHost. Acolo găsești mereu sfaturi utile despre succesul tău și al afacerii tale în mediul online.

Cu drag,

Ninel

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Cele mai bune metode pentru promovarea unui site WordPress

Scris de Ninel noiembrie 20 2020

Ai trecut cu bine de realizarea tehnică a site-ului WordPress? Dacă ai finalizat cu achiziția domeniului, corelarea lui cu un serviciu de hosting, instalarea unei […]

Cum să construiești un website care să-i atragă pe utilizatori?

Scris de Ninel aprilie 2 2018

Mediul digital este fără îndoială unul competitiv. Viteza cu care apar modificări în sfera online-ului te constrânge să ții pasul cu toate noutățile apărute. După […]

Cum sa iti alegi numele site-ului cand ai o afacere la inceput de drum

Scris de Ninel mai 26 2016

3 Lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a avea impact in piata Acum dupa ce ai ales numele de domeniu al afacerii tale […]