1. Blog
  2. Wordpress
  3. Ce faci daca ai site-ul picat?
Wordpress |

Ce faci daca ai site-ul picat?

Scris de Ninel

Notăarticolul, publicat inițial în 31.08.2015, este revizuit periodic și actualizat pentru ca tu să te bucuri de informații relevante. Nu uita, ne poți oricând împărtăși din propria ta experiență folosind secțiunea comentariilor din finalul articolului. Spor la citit!

Chiar dacă lucrurile s-au mai schimbat puțin din 2015, de când am scris prima dată acest articol, încă există numeroase mesaje prin care clienții ne spun despre problemele de natură tehnică pe care le întâmpină cu site-urile WordPress. În continuare sunt site-uri virusate zilnic, site-uri care ajung să fie penalizate de algoritmii Google. Desigur, o mare parte dintre recomandările din acest articol sunt încă valabile.

De aceea, înainte de a face orice altceva, începe prin a instala un cerificat SSL pe site-ul tău. 

Primesc in fiecare zi pe email mesaje de genul:

  • „site-ul meu nu mai poate fi accesat” sau cand intru pe site primesc eroarea de mai jos” si este atasata eroarea.
  • Google a blocat site-ul, si apare un mesaj de avertizare iar clientilor le este teama sa mai intre pe site.

Site WordPress virusat: soluții rapide

Vineri am avut o astfel de situatie, si dupa ce am raspuns ca site-ul este virusat si am oferit o solutie pentru a fi reparat, am primit intrebarea „cat timp garantam noi ca nu se va virusa din nou?”
Ideea este ca nu se poate face o astfel de garantie. Sunt multi factori care influenteaza securitatea unui site.
Ceea ce vreau sa spun este ca, sunt programe care scaneaza site-urile si acolo unde gasesc o bresa de securitate injecteaza un virus. Aceste brese pot fi in site-ul WordPress, in tema WordPress sau in pluginuri.
Asta ii ajuta pe hackeri sa preia controlul site-ului, sa fure informatii din el sau sa il viruseze. Celor care acceseaza un site virusat si care nu au un antivirus la calculator, sau nu il au updatat, sa le viruseze calculatorul si sa preia informatii din el.
Pentru a te proteja de aceste pericole ar trebui sa ai un minim de protectie:

Soluții pentru protejarea site-ului WordPress

1. cand instalezi WordPress-ul alege un user care sa nu aiba denumirea admin si nici numele tau, sau schimba userul ce-l ai daca te regasesti in caeasta situatie. Pune o parola de minim 12 caractere formata din cifre, litere si caractere speciale. 
2. Fa update pentru WordPress imediat ce a aparut o actualizare disponibila. Dupa ce ai updatat wordpressul verifica daca ai update la tema activa pe site.

3. cand alegi tema, chiar daca e gratuita, descarc-o dupa ce ai studiat un pic popularitatea ei si ceva pareri despre ea. Sau poti lua teme de pe site-uri serioase gen themeforest.net, woothemes.com, wordpress.org. Pentru temele cumparate, dezvoltatorii lor creeaza modificari si asa update-aza tema rezolvand anumite vulnerabilitati descoperite in codurile temei.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

4. cand instalezi plugin-uri alege maxim 10 care sa te ajute, si doar dupa ce ai verificat ca sunt cu autoritate. Te uiti cand s-a facut ultimul update, daca el are update din 2012, 2013 sau chiar 2014 inseamna ca pluginul a fost lasat de izbeliste si ca nu s-a mai ocupat nimeni de el. Asta insemna ca este o bresa prin care site-ul se poate virusa foarte usor.

5. neapart sa fie instalat un antivirus pe calculatorul de pe care se lucreaza. Fisierele sa fie scanate regulat astfel incat sa nu urcam poze, videouri cu virusi. Eu de exemplu folosesc Windows Defender. Este gratuit si are o optiune de scanare cu programare. Poti sa-l programezi sa scaneze seara sau in week-end, atunci cand nu folosesti calculatorul.

6. iti poti verifica site-ul si scanandu-l aici, in mod gratuit.  Introduci linkul site-ului tau, asa cum apare in browser ( de exemplu: http://www.servhost.ro ) si ii dai scan.

 Acum daca te gasesti in aceasta situatie sa nu poti utiliza site-ul, primul pas este sa il devirusezi apeland la un programator sau o persoana ce are cunostinte in domeniu. Poti apela si la serviciile noastre, devirusarea este un serviciu platit in functie de timpul petrecut pentru curatarea site-ului. Doar contactează-ne și spune-ne mai multe despre problema ta. 

Daca stii ca nu ai facut update de mult timp, intra acum in sectiunea de administrare si apasa update acolo unde vezi ca iti indica, si verifica pluginurile daca sunt la zi, sau au afisate update-uri disponibile.
Am sa te rog sa imi lasi un mesaj mai jos, sa imi spui cum ai rezolvat acest aspect. Ce ai aplicat si a functionat, si ar putea sa ii ajute si pe alti proprietari de  afaceri.
Comenteaza, implica-te, astfel incat sa beneficiem cu totii de pe urma acestor experiente si cunostinte.
Cu stima,
Narcisa

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

10 metode de a crea un formular de contact eficient

Scris de Ninel iulie 4 2017

Un formular de contact este un must-have pentru orice site, indiferent că este vorba despre un blog sau un site de business. Este acea pagină […]

9+1 sfaturi pentru a alege tema WordPress potrivită

Scris de Ninel mai 8 2017

Notă: articolul, publicat inițial în 08.05.2017, este revizuit periodic și actualizat pentru ca tu să te bucuri de informații relevante și de actualitate. Nu uita, ne […]

Cum să generezi mai mult trafic pe blogul tău WordPress?

Scris de Ninel mai 7 2018

Mediul online este diversificat și în egală măsură complex. Indiferent de sfera de activitate, cu siguranță ești interesant de modalitățile prin care poți genera mai […]