Vinzi produse sau servicii online? Sunt sigur că vrei să vezi o creștere a comenzilor primite și o interacțiune mai mare din partea clienților tăi.
Dar cine nu și-ar dori așa ceva?
Ei bine, dacă încă nu ai un plan de creștere a vânzărilor, ar trebuie să-ți faci unul. Sunt multe trucuri pe care le poți folosi pentru a crește numărul comenzilor online, însă cu siguranță nu trebuie să-l ignori pe cel mai important: conținutul video.
Așadar, este necesar să înveți cum poți crește vânzările prin conținut video de calitate pe care să-l distribui clienților tăi; și nu numai.
Sunt o mulțime de utilizatori care ar putea fi interesați de produsele tale, dar care încă nu știu nimic despre brandul tău. Și cum ajungi mai ușor la ei dacă nu printr-o strategie de video marketing atent planificată?
Află că mai mult de 45% dintre utilizatorii care fac cumpărături online preferă videoclipurile de prezentare în detrimentul conținutului clasic de tip text.
Prea mult text face un site plictisitor și anost. Nimeni nu vrea să petreacă minute bune citind despre ce știi să faci și despre cum produsele sau serviciile tale îi ajută pe ceilalți.
Dar, un video de prezentare va face totul mult mai interactiv. Va transmite mai multă informație într-un timp mai scurt. În plus, același videoclip poate fi mai apoi distribuit pe toate canalele de social media și pe toate platformele online pe care le administrezi. Dacă ai interacțiune scăzută pe platformele de social media acestă soluție este mai mult decât recomandată.
Este simplu, rapid și ușor de folosit. Hai să vedem cum și de unde să pornești pentru a crește vânzările prin conținut video.
Video marketing: planul de creștere a vânzărilor pe care trebuie să-l folosești
Video marketing se aseamănă destul de mult cu content marketing. Obiectivele sunt aceleași, ceea ce diferă este modul în care conținutul este implementat.
Stai liniștit, nu va trebui să investești în aparatură scumpă, sau să pui bazele unui mic studio de înregistrare. Este de ajuns să-ți folosești smartphone-ul și să faci un plan de conținut pe care să-l urmezi cu strictețe.
Atunci când creezi conținut video este bine să ai o strategie de video marketing. Această strategie include subiectele pe care le vei aborda dar și un timeline de publicare, respectiv distribuire a filmulețelor realizate.
Pe scurt, trebuie să-ți creezi o audiență, un public care să te urmărească de fiecare dată când publici ceva nou.
Avantajul videoclipurilor este acela că pot fi urmărite de mai mulți oameni în același timp, chiar și atunci când un singur telefon sau laptop este la dispoziție. Același lucru nu se poate spune și despre un articol clasic axat în special pe conținut de tip text. Este destul de greu să ne imaginăm doi sau trei oameni citind același articol, în același timp, de pe un singur telefon.
Nu te lăsa descurajat de drumul pe care îl ai de parcurs. Audiența ta nu se va forma peste noapte. Însă, publică cu regularitate, distribuie filmele pe toate canalele online pe care le administrezi și vei vedea din ce în ce mai multe reacții și abonați.
Hai să vedem cum poți ajunge de la primul videoclip realizat la o audiență numeroasă care te ajută să crești vânzările online.
Crește vânzările prin conținut video: etapele pe care să le urmezi
Canalul de YouTube
Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să urmezi un plan de creștere a vânzărilor prin conținut video este crearea unui canal de YouTube.
În primul rând, YouTube este a doua cea mai vizitată platformă online după Facebook. Dacă vrei să ajungi în atenția posibililor tăi clienți trebuie să ai o activitate crescută pe YouTube și să publici filmulețe cât de des poți.
Apoi, videoclipurile publicate pe YouTube pot fi foarte ușor administrate. Le poți accesa din contul tău și le poți distribui în orice moment și pe orice platformă online: pe site, pe Facebook, Instagram și așa mai departe.
YouTube este și un bun prilej pentru a crește poziționarea organică a site-ului tău. Indexarea filmulețelor se face tot după cuvinte cheie și vizitele care ajung pe site prin intermediul YouTube vor crește autoritatea paginii de destinație. În plus, vei primi comentarii pe site și vei putea crea o strategie de email marketing.
Facebook live
Facebook este platforma care îți va aduce cele mai multe beneficii atunci când vei dori să înveți cum poți crește vânzările prin conținut video.
Pentru a da o notă fresh a brandului îți recomand să ai o activitate cât mai frecventă pe Facebook. Desigur, nu publica doar de dragul de a o face. Găsește mereu subiecte de interes, utile pentru utilizatori. Altfel, riști să-i plictisești.
Distribuie toate videoclipurile de pe YouTube și pe Facebook. De fiecare dată când publici un nou filmuleț pe canalul de YouTube fă-o și pe platformele de social media.
Și, mai mult decât atât, folosește Facebook Live. Este o adevărată mină de aur dacă urmezi o strategie inteligentă.
Facebook Live permite streamingul video de până la 4 ore. Nu zic că trebuie să transmiți live atât de mult, dar este recomandat să ajungi la măcar 2 ore. Cu cât transmisia ta este mai îndelungată cu atât mai mulți utilizatori vor ajunge să te urmărească.
Foarte important: utilizatorii au posibilitatea să lase comentarii în timp real. Asigură-te că le răspunzi și că le acorzi atenție. Până la urmă ei sunt cei care contează.
Îți recomand să privești Facebook Live precum o emisiune săptămânală pe care o urmărești cu interes. Pe scurt, publică după un orar bine stabilit: în aceeași zi, în fiecare săptămână și la aceeași oră. Astfel, publicul tău va ști când să te urmărească și tu vei putea să dezvolți o adevărată comunitate online.
Desigur, fiecare înregistrare trebuie să transmită informații utile. Nu-ți plictisi publicul și urmează un plan bine structurat.
InstaStory
Similar cu Facebook Live, Instagram te lasă să transmiți conținut video în timp real. În acest caz, videoclipul va fi vizibil doar pentru 24 de ore, însă el se va viraliza rapid.
Spre deosebire de Facebook pe Instagram este bine să transmiți informații din domeniul lifestile, un conținut cu care publicul de pe Insta este ceva mai obișnuit.
Poți transmite scurte filmulețe care conțin informații care altfel nu ar fi accesibile publicului larg. De exemplu, poți include cadre cu ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise, acolo unde produsele sunt pregătite, sau atunci când o ședință are loc pentru a se discuta despre serviciile oferite clienților.
Tot ce trebuie să faci este să scoți telefonul și să înregistrezi. Cu cât o faci mai des și cu cât informația transmisă este mai neobișnuită cu atât mai bine. Important este să creezi conținut care se viralizează. Astfel brandul tău va ajunge din ce în ce mai cunoscut.
Înlocuiește conținutul text de pe site cu conținut video
După cum ți-am spus deja, o pagină încărcată cu prea mult text va fi prea monotonă pentru a fi citită în întregime.
Alege să renunți la text și să mergi pe mâna videoclipurilor de prezentare.
Dacă ai produse, prezintă-le prin intermediul unor videoclipuri scurte și interactive.
Dacă vorbești despre servicii, prezintă-le avantajele în scurte filmulețe în care să incluzi și testimoniale.
O poți face chiar și în pagina Despre Noi. Conținutul video este viitorul și el va înlocui treptat conținutul clasic de tip text. Pe scurt, oferă exact ceea ce utilizatorul tău vrea de la tine.
Concluzii
Păstrează în minte obiectivele pe care le-ai setat înainte de a porni la drum. Nu uita, conținutul video trebuie să te ajute să crești vânzările online, indiferent ce este acel ceva pe care tu îl vinzi.
Pentru a reuși în acest domeniu trebuie să nu uiți de practicile SEO din 2019. Dezvoltă un sistem de link-uri interne și nu uita să strângi cât mai multe backlink-uri de calitate.
Este bine să ai o strategie de conținut bazată pe un keyword research eficient. Construiește totul în jurul acestui plan și urmărește mereu rapoartele pe care tool-urile Google ți le oferă: Google Analytics și Search Console.
Dacă vrei să înveți cum să optimizezi site-ul tău pentru o mai bună indexare în motoarele de căutare, nu ezita și contactează echipa ServHost.