Wordpress |

Cum sa postezi un articol pe blogul tau WordPress

Scris de Ninel

Mmmm,

Am trecut de faza cu instalatul WordPressului pe site. Acum suntem la etapa in care trebuie sa ne asternem gandurile pe hartie. De fapt nu exista “trebuie”, asa ca exprimarea corecta ar fi, sa-mi las pasiunea sa faca din mine ce vrea :-).

Cam asa se intampla atunci cand imi impun sa scriu, pentru ca in fata calculatorului ma atrage alta parte, si anume cea tehnica, care ma provoaca. Dar…vreau ca din ceea ce stiu, o parte sa o trimit catre tine, sa te ajut pe tine, creatorul de articole, sa iti ordonezi putin randurile si eventual sa ti le “asterni” pe site.

Dupa ce ti-ai scris gandurile in Word, ca sa le poti introduce in WordPress, ar trebui sa le treci prin Notepad, sa le salvezi si apoi sa le copiezi in WordPress, deoarece asa se reseteaza setarile din Word si randurile tale vor arata mai bine pe site.

Cand vrei sa publici un articol ar trebui sa urmezi acesti pasi:

  • mergi in panoul de control, dupa ce in prealabil te-ai logat in adminul site-ului tau. Mergi la adauga articol.
  • Ti s-a deschis formatul articolului. Adauga titlul si continutul exact cum iti spuneam,
  • Acum ar trebui sa aranjezi putin textul. Si eu ti-as recomanda daca tu vrei ca textul sa fie aliniat stanga dreapta, sa folosesti: justify, il gasesti in grila cu editor
  • Ca sa adaugi eventual o poza: mergi la adauga fisier media;
  • Acum poti da linistit Publicare.

 

Cam acestia ar fii pasii pentru a publica un articol. Sa stii ca e ok orice aranjament vrei pentru text, dar avand in vedere ca te-ai intrebat cum aliniam eu textul stanga – dreapta, am dat indicatii mai sus. Poate iti doresti aliniat la stanga, nu e nimic gresit.

 Narcisa

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare