1. Blog
  2. Wordpress
  3. Cum sa postezi un articol pe blogul tau WordPress
Wordpress |

Cum sa postezi un articol pe blogul tau WordPress

Scris de Ninel

Notăarticolul, publicat inițial în 30.10.2013, este revizuit periodic și actualizat pentru ca tu să te bucuri de informații relevante. Nu uita, ne poți oricând împărtăși din propria ta experiență folosind secțiunea comentariilor din finalul articolului. Spor la citit!

Mmmm,

Am trecut de faza cu instalatul WordPressului pe site. Acum suntem la etapa in care trebuie sa ne asternem gandurile pe hartie. De fapt nu exista “trebuie”, asa ca exprimarea corecta ar fi, sa-mi las pasiunea sa faca din mine ce vrea :-).

Cam asa se intampla atunci cand imi impun sa scriu, pentru ca in fata calculatorului ma atrage alta parte, si anume cea tehnica, care ma provoaca. Dar…vreau ca din ceea ce stiu, o parte sa o trimit catre tine, sa te ajut pe tine, creatorul de articole, sa iti ordonezi putin randurile si eventual sa ti le “asterni” pe site.

Asa ca, o idee buna este sa citesti si despre cum poti sa optimizezi textele de site fara ajutorul unui specialist. Sau, despre cum poti scrie introduceri care sa capteze atentia si concluzii care sa converteasca rapid.

Dupa ce ti-ai scris gandurile in Word, ca sa le poti introduce in WordPress, ar trebui sa le treci prin Notepad, sa le salvezi si apoi sa le copiezi in WordPress, deoarece asa se reseteaza setarile din Word si randurile tale vor arata mai bine pe site.

Cand vrei sa publici un articol ar trebui sa urmezi acesti pasi:

  • mergi in panoul de control, dupa ce in prealabil te-ai logat in adminul site-ului tau. Mergi la adauga articol.
  • Ti s-a deschis formatul articolului. Adauga titlul si continutul exact cum iti spuneam,
  • Acum ar trebui sa aranjezi putin textul. Si eu ti-as recomanda daca tu vrei ca textul sa fie aliniat stanga dreapta, sa folosesti: justify, il gasesti in grila cu editor
  • Ca sa adaugi eventual o poza: mergi la adauga fisier media;
  • Acum poti da linistit Publicare.

Cam acestia ar fii pasii pentru a publica un articol. Sa stii ca e ok orice aranjament vrei pentru text, dar avand in vedere ca te-ai intrebat cum aliniam eu textul stanga – dreapta, am dat indicatii mai sus. Poate iti doresti aliniat la stanga, nu e nimic gresit.

Dupa ce ai publicat continut pe site-ul tau iti recomand sa urmaresti evolutia volumului de trafic. Doar asa vei sti daca site-ul e bine indexat organic sau daca are nevoie de optimizari rapide.

Ei bine, din acest punct de vedere poti invata sa folosesti Google Analytics si Google Search Console.

Desigur, daca ai nevoie de ajutor, nu ezita si contacteaza-ne.

 Narcisa

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

3 motive să alegi WordPress pentru site-ul tău de prezentare

Scris de Ninel mai 16 2019

Ai nevoie de o prezență activă în mediul online care să transmită valorile afacerii tale în cel mai eficient mod posibil? În acest caz trebuie […]

Crește viteza de încărcare pentru un site WordPress: 9 sfaturi practice

Scris de Ninel august 1 2019

Tu știi cât de greu se încarcă site-ul tău WordPress? Chiar dacă pare greu de crezut, atunci când vorbim despre cât de sus apare site-ul […]

Update WordPress: 6 pasi pentru o actualizare corecta

Scris de Ninel iulie 25 2017

În calitate de administrator al unui site WordPress, cu siguranţă te-ai lovit din când în când de câte o notificare privind necesitatea efectuării update-urilor. Da, […]