1. Blog
  2. Ghiduri
  3. Platforma Grow with Google te ajută să atingi succesul în afaceri
Ghiduri |

Platforma Grow with Google te ajută să atingi succesul în afaceri

Scris de Ninel

Succesul în afaceri reprezintă cu siguranță una dintre principalele dorințe ale oricărei persoane aflate la început de drum. Definirea unei idei potrivite mediului de afaceri actual și implementarea acesteia este fără îndoială un proces îndelungat.

În egală măsură, obiectivele pe care ți le propui pe termen lung includ utilizarea diferitelor resurse, precum și îmbunătățirea propriilor tale cunoștințe și abilități. O primă recomandare din partea noastră este să te familiarizezi cu cele mai des întâlnite greșeli în domeniul antreprenoriatului.

Ce este succesul in afaceri

Sursa: pixabay.com

Totodată, este la fel de important să ai în vedere și aspectele pozitive ale sferei tale de activitate. De aceea, te sfătuim să lecturezi articolul nostru despre cele 9 obiceiuri de succes pentru afacerea ta online.

În ceea ce privește cunoștințele care te ajută să îți dezvolți afacerea, recomandarea noastră este să încerci noua platformă gratuită creată de către Google. Te invităm să descoperi în continuare toate detaliile referitoare la modul în care îți este util acest website.

Ce presupune noua platformă creată de Google?

Intitulat Grow with Google, noul proiect marca Google este un site special conceput pentru a susține dezvoltarea competențelor digitale atât de necesare în mediul online. De asemenea, website-ul este împărțit pe categorii, astfel încât fiecare persoană să poată accesa secțiunea care i se potrivește.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Cu alte cuvinte, site-ul cuprinde următoarele programe adaptate necesităților unor variate entități din România: pentru dezvoltarea ta, pentru succesul afacerii tale, pentru programatori, pentru start-up-ul tău, pentru clasa ta, pentru conținutul tău de pe YouTube, pentru organizații nonprofit și pentru instituții culturale.

Grow with Google - succesul in afaceri

Fiecare dintre programele menționate este la rândul lui compus din două secțiuni, cursuri și instrumente. Acestea din urmă conțin diverse informații și lecții adecvate respectivului program.

În cazul tău, ne vom opri asupra programului Pentru Succesul Afacerii Tale și îți vom explica în cele ce urmează ce conține mai exact acest modul și ce cunoștințe dobândești în urma parcurgerii lui.

Cum ating succesul în afaceri cu ajutorul site-ului Grow with Google?

După cum am menționat și la începutul articolului, resursele noului site sunt disponibile în mod gratuit. Programul creat pentru a te ajuta să atingi succesul în afaceri conține o serie de cursuri online din sfera marketingului digital.

Platforma Grow with Google - pentru succesul afacerii tale

De asemenea, poți accesa respectivele informații oricând dorești și în propriul ritm. În esență, nu ești condiționat din punct de vedere al timpului. Este suficient să îți dorești să afli cât mai multe aspecte utile din zona digitală și să îți creezi un program în acest sens.

Acum că am lămurit principalele caracteristici ale site-ului, te invităm să afli care sunt cursurile disponibile.

Ce cursuri pot urma în cadrul programului Pentru Succesul Afacerii Tale?

#1. Google Atelierul Digital

Atelierul Digital este tot o platformă gratuită, în limba română, creată de Google cu scopul de a-i încuraja pe cei care nu sunt într-atât de familiarizați cu mediul digital să acumuleze cunoștințe de bază. Prin urmare, prin intermediul creării unui cont, ai acces la cele 26 de module legate de diverse aspecte ale marketingului digital.

Fiecare modul este la rândul său alcătuit dintr-un număr de lecții, disponibile atât sub formă video, cât și sub formă de text. Odată parcurs un modul, ai posibilitatea de a rezolva câteva cunoștințe practice și de a da un scurt test pentru fixarea informațiilor din modulul respectiv.

Google Atelierul Digital

După finalizarea tuturor modulelor, poți susține, dacă vrei, un test final ce conține întrebări din toate lecțiile parcurse astfel încât să obții un prim certificat.

Recent, a fost adăugată și secțiunea Materiale Suplimentare, necesară pentru a asigura bunul mers al afacerii tale.

#2. Consultanță gratuită în Hub-urile Google Atelierul Digital

Programul Hub-ul Google Atelierul Digital este un proiect dezvoltat de Google România cu scopul de facilita accesul IMM-urilor locale la sesiuni gratuite de consultanță în marketing digital.

La momentul actual, programul se desfășoară în câteva orașe din țară (Brașov, București, Cluj – Napoca, Constanța, Iași și Timișoara), astfel că ai posibilitatea să te înscrii pentru o întâlnire individuală de consultanță chiar în orașul tău.

Hub-ul Google Atelierul Digital - succesul in afaceri

Cu ajutorul unui grup de consultanți, absolvenți ai cursurilor avansate marca Atelierul Digital, vei primi sfaturi utile privind prezența online a afacerii tale, opțiuni de promovare în mediul online, modul în care analizezi datele online despre afacerea ta și aplicațiile Google pe care le poți utiliza.  

Bineînțeles, toate sfaturile pe care le primești de la consultanți sunt personalizate în funcție de specificul afacerii tale și de obiectivele setate.

#3. Analytics Academy

Cursurile destinate înțelegerii instrumentului de analiză a datelor online, Google Analytics, conține lecții care te ajută să acumulezi atât cunoștințe de bază despre modul în care el funcționează, cât și informații avansate.

Google Analytics - succesul in afaceri

Sursa: pexels.com

Cursurile sunt pregătite de către specialiști Google și livrate în format video, în limba engleză. Modulele pe care le poți parcurge în funcție de interesele tale sunt următoarele: Google Analytics for Beginners, Advanced Google Analytics, Getting Started with Google Analytics 360, Ecommerce Analytics: From Data to Decisions și Google Tag Manager Fundamentals.

Ce instrumente Google pot folosi pentru succesul afacerii mele?

Tot în cadrul programului Pentru Succesul Afacerii Tale de pe site-ul Grow with Google ai la dispoziție și secțiunea de Instrumente. Aici poți accesa cu ușurință Google Analytics pentru a descoperi funcționalitățile acestuia și a te familiariza cu principalele sale caracteristici.

Instrumente Grow with Google

Sursa: pixabay.com

Cel de al doilea instrument este Google My Business sau Compania mea pe Google. El este cel care te ajută să îți înregistrezi compania pe harta Google pentru a-ți spori vizibilitatea și a-ți ajuta potențialii clienți să te găsească mai repede și mai ușor. Totodată, prin intermediul accesării acestui instrument, poți afla detaliile legate de modul în care funcționează.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este Market Finder. Aici poți să afli care sunt cele mai bune piețe pentru afacerea ta și cum poți ajunge la acei clienți care sunt în căutarea produselor sau serviciilor pe care le pui la dispoziție.  

La final, ține minte că succesul în afaceri depinde și de modul în care folosești oportunitățile din mediul online. De aceea, este esențial să acumulezi cât mai multe informații utile din această sferă complexă și completă numită marketing digital.

Mult spor în tot ceea ce ți-ai propus!   

Sursă foto principală

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Construieste un site care vinde in doar 10 pasi

Scris de Ninel martie 8 2017

Majoritatea persoanelor care isi doresc sa aiba acces in online o fac deoarece stiu ca aceasta aceasta lume virtuala le pot aduce fie clienti pentru […]

Cum ar trebui sa-mi aleg numele de domeniu? – partea a II-a

Scris de Ninel mai 12 2016

Acum dupa ce ai ales numele de domeniu pentru afacerea ta online, pentru a avea un impact si a atrage cat mai multi clienti ai nevoie […]

Ghid Contact Form 7 pentru WordPress: instalare, configurare și particularizare

Scris de Ninel mai 9 2019

Îți mai aduci aminte de schema comunicării din școala generală? Sper că da, pentru că principiile comunicării se respectă și în mediul online. Imaginea și […]