1. Blog
 2. Wordpress
 3. Ce tip de temă WordPress să aleg – design custom sau predefinit?
Wordpress |

Ce tip de temă WordPress să aleg – design custom sau predefinit?

Scris de Ninel

Secolul XXI poate fi cu ușurință denumit „era digitalizării”. Într-un context în care tehnologia se dezvoltă cu viteza luminii, prezența în mediul online este unul dintre factorii cheie ai afacerii tale. Te întrebi cum îți asiguri vizibilitatea în sfera digitală?

Primul pas în acest sens este crearea unui website pe o platformă creată special pentru găzduirea site-urilor, așa cum este WordPress. Într-un articol anterior, am discutat pe larg despre Beneficiile creării unui site pe WordPress.

La fel de important pentru succesul afacerii tale este și elementul vizual al website-ului. Prin urmare, este esențial să acorzi o deosebită atenție modului în care acesta arată astfel încât utilizatorii și potențialii clienți să fie curioși să-ți cunoască activitatea și determinați să petreacă timp pe site-ul tău. Despre modul în care poți avea un website cu o înfățișare care să-i atragă pe utilizatori am detaliat în articolul 7 Sfaturi și trucuri pentru a crea un site cu design atractiv în WordPress.

Una dintre componentele vizuale de bază ale oricărui website este tema WordPress care definește înfățișarea site-ului. Având în vedere că există o paletă variată de teme disponibile pe WordPress, astăzi este timpul să vedem care sunt aspectele principale ale unei teme și să facem distincția clară dintre un design custom (adaptat dorințelor și cerințelor tale) și unul predefinit.

Ce este o temă WordPress?

Temele WordPress pot fi considerate ca fiind aspectul cărții de vizită a afacerii tale. Imaginează-ți că acum întâlnești pentru prima dată o persoană și până să poți afla detalii despre individul în cauză, îți faci o primă impresie bazându-te pe ceea ce vezi. Mai mult ca sigur, dacă prima opinie este pozitivă, ești curios să interacționezi mai mult timp cu acea persoană, iar în caz contrar, tinzi să nu-i acorzi atenție.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Același lucru se întâmplă și cu utilizatorii tăi. Dacă sunt atrași de design-ul website-ului, șansele ca ei să fie interesați să-ți cunoască produsele ori serviciile cresc.

Design WordPress

Sursa: pexels.com

Totodată, tema unui website este asociată cu interfața acestuia și definește aspectul fiecărei pagini din site. Este practic suportul care găzduiește ulterior conținutul scris al acestuia, imaginile și conținutul video. De aceea, ea cuprinde în general elemente de design precum:

 • paleta de culori din care o poți alege pe cea dorită;
 • pictograme tematice;
 • diverse butoane ce pot fi adăugate în site;
 • ilustrații;
 • variate fonturi;
 • slidere (diapozitive ce pot conține imagini sau mărturii / testimoniale de la clienții mulțumiți de produsele sau serviciile tale);
 • aspectul meniului din website;
 • opțiunile pentru crearea antetului și subsolului site-ului și multe alte funcționalități.

Unul dintre principalele avantaje ale platformei WordPress este tocmai diversitatea pe care ți-o pune la dispoziție și libertatea de selecție în funcție de preferințele tale. În consecință, există două mari opțiuni pentru care poți opta:

 • Temele predefinite care la rândul lor pot fi gratuite sau cu plată (acestea din urmă permit mai multe customizări),
 • Temele custom (realizate conform cerințelor tale) pentru care este necesar să aloci resurse financiare.

Ce înseamnă o temă WordPress predefinită?

În ceea ce privește temele predefinite, ai la dispoziție o varietate de alternative, astfel că sunt șanse să o găsești pe cea potrivită contextului tău. Cu toate acestea însă, dacă domeniul tău de activitate este unul nișat, există probabilitatea să nu găsești design-ul adecvat.

De asemenea, având în vedere că toată lumea are acces la astfel de teme, se întâmplă deseori ca design-ul pentru care vrei să optezi să se regăsească și pe alte website-uri.

Nu în ultimul rând este o alegere potrivită dacă te afli la început de drum și îți dorești să te familiarizezi cu platforma.

Tema WordPress predefinita

Sursa: pixabay.com

În cazul temelor predefinite ce pot fi achiziționate, specialiștii în domeniu pot face unele modificări ale design-ului în așa fel încât să fie ușor de navigat, iar conținutul lui să fie simplu de citit. În funcție de context, experții pot respecta anumite cerințe de-ale tale și îți pot oferi sfaturi pentru a obține rezultatul mult visat.

Un alt avantaj în acest caz este și faptul că temele sunt împărțite pe categorii. Prin urmare, poți selecta aria ta de activitate, iar pe baza filtrului introdus, îți vor fi afișate o serie de variante de teme potrivite domeniului tău. Pe baza sugestiilor, tu poți alege cu ușurință design-ul care reflectă cel mai bine cerințele tale.

Cea mai mare colecție online de teme WordPress predefinite este Theme Forest.

Ce înseamnă o temă WordPress custom?

Un design custom permite realizarea website-ului respectând dorințele tale. Astfel, ești sigur că site-ul tău are un aspect unic, personal în același timp și adaptat audienței tale. Dacă încă nu ai stabilit profilul viitorilor clienți, am scris într-un articol trecut despre Cum construiești un profil buyer persona pentru clienții tăi.

Tema WordPress custom

Sursa: pixels.com

În funcție de publicul țintă specific afacerii tale, echipa de experți cu care colaborezi se va asigura că fiecare element precum paleta de culori, aspectul fiecărei pagini din site, tranzițiile între pagini, animațiile, butoanele de îndemn adresate utilizatorilor, adaptabilitatea site-ului pe dispozitivele mobile și alte aspecte tehnice sunt adecvate cerințelor tale.

Mai mult, în situația în care dorești să aduci modificări ulterioare site-ului, o temă WordPress custom este varianta ideală.

Cum aleg opțiunea potrivită pentru mine?

Înainte de a decide care dintre cele două variante de temă WordPress este cea adecvată contextului tău, te sfătuim să răspunzi la următoarele întrebări:

 • Care este scopul site-ului? Este un website de prezentare, un magazin online ori un blog profesional sau personal?
 • Cine este publicul meu țintă, ce preferințe au și care sunt motivele pentru care ar apela la produsele sau serviciile mele?
 • Care este paleta de culori ce reflectă domeniul meu de activitate și se adaptează tipologiei viitorilor utilizatori?
 • Care sunt elementele vizuale de impact ce vor fi incluse pe site și conținutul acestuia?
Design WordPress potrivit

Sursa: pixabay.com

Odată ce răspunzi la întrebările de mai sus, vei putea pune mult mai ușor în balanță opțiunile discutate. În mod evident, pentru scopurile profesionale, cea mai indicată variantă este tema WordPress custom datoriă faptului că îți oferă libertatea de a crea vizualul website-ului exact așa cum îți dorești spre deosebire de cele predefinite care îți limitează posibilitățile.

Pentru cazurile personale cum este un blog pe care vrei să-ți împărtășești impresiile despre variate subiecte, tema WordPress predefinită este un bun punct de plecare pentru a învăța despre funcționalitățile platformei.  

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile utile în procesul decizional de alegere a design-ului potrivit pentru afacerea ta. Dacă încă nu știi ce opțiune te avantajează mai mult, te invităm să ne contactezi pentru a pune la punct detaliile despre viitorul tău website de succes.

Până la următoarea discuție, îți dorim mult spor în luarea deciziilor înțelepte!

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Cum sa postezi un articol pe blogul tau WordPress

Scris de Ninel decembrie 16 2020

Notă: articolul, publicat inițial în 30.10.2013, este revizuit periodic și actualizat pentru ca tu să te bucuri de informații relevante. Nu uita, ne poți oricând împărtăși […]

Magazinul online Woocommerce: 5 sfaturi care îți pot salva afacerea

Scris de Ninel februarie 13 2020

Ai o idee de business și vrei să dezvolți o afacere de acasă? Soluția magazinului online în WordPress, prin Woocommerce, este cu siguranță mai mult […]

Ghid Contact Form 7 pentru WordPress: instalare, configurare și particularizare

Scris de Ninel mai 9 2019

Îți mai aduci aminte de schema comunicării din școala generală? Sper că da, pentru că principiile comunicării se respectă și în mediul online. Imaginea și […]