1. Blog
  2. Wordpress
  3. Cele mai populare teme WordPress gratuite pentru bloguri de succes
Wordpress |

Cele mai populare teme WordPress gratuite pentru bloguri de succes

Scris de Ninel

Vrei să ai un blog de succes, dar nu știi de unde să începi?

Dacă îți place să scrii și o faci, în primul rând, din plăcere, nu ai de ce să îți faci griji. Cea mai importantă regulă este deja bifată: pasiunea.

Pentru că, atunci când pui pasiune în ceea ce faci, rezultatele nu întârzie să apară.

Și dacă încă nu m-am făcut bine înțeles, în drumul tău către un blog citit de toată lumea, nu trebuie să te gândești la bani. Sau, dacă vrei, profitul trebuie să fie în plan secund, cel puțin pentru un moment.

Dacă vezi blogul ca pe o afacere de acasă, poate ar trebui să te gândești de două ori înainte de a porni la drum.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Află ce ai nevoie pentru a începe o afacere de acasă.

Nu mă înțelege greșit. Se fac bani din blog și se vor face și în anii următori. Însă, până să ajungi să ai un blog pe care să îl monetizezi va trece ceva timp.

mentenanta wordpress singur vs mentenanta wordpress cu specialist

Așadar, să spunem că vrei să creezi un blog din pasiunea pe care o ai pentru scris. Indiferent de domeniul pe care îl vei aborda, stilul tău prin care comunici în scris este cel care contează cel mai mult. El te va ajuta să ajungi la cititorii tăi și să îi transformi din simpli utilizatori online, în public activ, mereu prezent pe paginile website-ului tău.

Dar, să revenim la ceea ce contează pentru început și la subiectul articolului nostru: alegerea temei WordPress potrivite pentru blogul tău.

Și, mai mult decât atât, alegerea unei teme WordPress gratuite, pentru că, crede-mă, trebuie să îți dozezi inteligent eforturile financiare atunci când începi un nou proiect personal.

Alege WordPress pentru blogul tău

În primul rând, de ce WordPress?

Păi răspunsul la această întrebare este destul de simplu: pentru că WordPress este platforma cea mai optimizată și cea mai folosită în dezvoltarea de bloguri online.

Vorbim despre o comunitate de dezvoltatori și programatori care participă activ în optimizarea WordPress. Totul se întâmplă în timp real, din toate colțurile pământului.

Vorbim și despre investiții zero necesare pentru crearea blogului, dar și despre o platformă simplă, intuitivă, care poate fi folosită de oameni care nu au nicio idee despre ce înseamnă programarea.

Mai mult, alege WordPress pentru blogul tău pentru că oferă soluții de tip drag&drop atunci când vorbim despre optimizarea și modificarea unei teme, sau a unui model de pagină online – așa zisul template.

update wordpress mentenanta

Și, nu în ultimul rând, WordPress înseamnă o mulțime de plug-in-uri, sau module pe care le poți folosi în obținerea unui site care face totul pentru tine.

Vezi care sunt cele mai populare plug-in-uri WordPress pe care trebuie să le testezi și tu.

Din nou, totul cu un minimum de investiție. Desigur, cu cât țintești mai sus cu atât va trebui să umbli mai mult la pușculiță.

Dar, pentru moment discutăm doar despre alegeri gratuite, așa cum sunt temele WordPress recomandate în continuare.

7 teme WordPress gratuite pentru blog pe care trebuie să le încerci

Go

Vrei o temă WordPress simplă, intuitivă care oferă rapid toate datele importante fără a se folosi de un design încărcat? Atunci Go este soluția potrivită pentru tine.

go wordpress

Este o temă aerisită, care pune accent pe lizibilitate și nu pe design. Beneficiezi de o afișare eficientă a datelor de contact, a principalelor categorii și de timpi de încărcare extrem de rapizi.

În plus, setezi ușor fontul preferat, te joci cu locul de afișare al imaginii feature și personalizezi fără efort restul elementelor puse la dispoziție.

Go este o temă ideală pentru blog, în special dacă ești la prima experiență WordPress.

Ribosome

O temă clasică, dedicată bloggerilor este Ribosome. Tema dispune de un singur meniu principal și de un meniu dedicat canalelor de social media. Meniul suplimentar este afișat în header, alături de butonul de search.

ribosome

Homepage-ul este complet personalizabil așa cum sunt și fonturile, backgroundul și culorile folosite. Poți afișa un sidebar pe fiecare pagină web și în fiecare articol poți folosi cel puțin două module pentru a introduce reclame, sau pentru a personaliza experiența oferită cititorilor tăi.

Este o temă simplă, care nu îți va distrage atenția de la activitatea principală: scrisul.

Astra

Astra este tema gratuită WordPress pe care o vei îndrăgi cu ușurință. Este o temă mai complexă față de cele prezentate până în acest moment.

Cu toate acestea, dispune de un sistem de tip drag&drop prin care poți personaliza ușor fiecare element din pagină.

astra

Mai mult, conține modulul Woocommerce pre-instalat, așadar poți extinde cu ușurință funcționalitatea blogului tău în viitor.

Și dacă vrei să ai un blog de succes, tema oferă suport pentru traducerea articolelor în mai multe limbi.

Ce să alegi, conținut în română sau în engleză pentru site-ul tău? Citește articolul nostru și află care este cea mai bună soluție.

Layoutul este simplu și intuitiv, homepage-ul putând fi structurat precum un site de prezentare, sau ca un blog clasic.

Maxwell

Dacă vrei să dai blogului tău un aer de redacție, sau de revistă clasică, atunci Maxwell este tema WordPress potrivită pentru tine.

maxwell

Homepage-ul este punctul forte. Aici poți alege afișarea articolelor pe coloane, sau în funcție de categorii. Ai și un slideshow la îndemână, precum și numeroase module pe care să le folosești în personalizarea paginilor web.

Designul este unul minimalist, dar îți poți face de cap modificând fiecare element al temei. Desigur, ai la îndemână două meniuri pe care le poți personaliza după bunul plac.

Tema este responsive și va fi afișată eficient indiferent de dispozitivul pe care cititorii tăi îl vor folosi.

Moderne

Așa cum îi spune și numele Moderne este o temă care pune accentul pe elemente moderne de design. Avem blocuri cu dimensiuni generoase în care poți insera imagini sugestive, un homepage aerisit și bine gândit pentru a transmite mesajele cu adevărat importante.

moderne

Tema se axează în jurul imaginilor și elementelor vizuale. Este potrivită în special pentru artiști, fotografi, sau utilizatori care vor să dezvolte și o experiență vizuală inedită, în completarea conținutului de tip text.

Mesmerize

Dacă îți plac culorile și dacă vrei un blog care să te reprezinte cu adevărat, Mesmerize este tema WordPress gratuită care te va impresiona.

Îți poți afișa conținutul în 30 de moduri diferite și poți opta pentru diverse opțiuni de personalizare a homepage-ului și a restul paginilor din site.

mesmerize

Mai mult, tema poate fi folosită și pentru a transforma un simplu blog într-un site de prezentare.

Iată 3 motive să alegi WordPress pentru un site de prezentare.

În acest scop vei putea prezenta serviciile tale în blocuri de conținut, valorificând un design minimalist și ușor de parcurs de către cititorii tăi.

Hueman

O temă extrem de populară în rândul dezvoltatorilor de bloguri este Hueman. Are un design simplu, aerisit, dar ușor personalizabil prin sistem drag&drop.

Tema este responsive, se încarcă rapid și primește în continuare suport din partea dezvoltatorilor.

hueman

Mai mult, permite integrarea codului de tracking Google Analytics prin intermediul unui modul pre-instalat și îți oferă date despre activitatea utilizatorilor în dashboard.

Este o temă intuitivă, perfectă pentru începători, sau pentru cei ce vor să se familiarizeze mai rapid cu platforma WordPress.

Cum instalezi tema WordPress pentru blogul tău?

Instalarea și configurarea temelor WordPress se face ușor și rapid. Tot ce ai de făcut este să accesezi contul tău WordPress – o poți face la adresa www.nume_site.ro/wp-admin.

Din panoul de control, îndreaptă-ți atenția către meniul principal, cel afișat în partea stângă a ecranului. De acolo, accesează Aspect și mai apoi alege Teme.wordpress teme

Din pagina care se va deschide alege tema preferată. Poți previzualiza rapid funcționalitățile ei și dacă ești mulțumit, poți alege să o instalezi și să o setezi ca temă principală pentru blogul tău.

Concluzii

După cum vezi, este ușor și rapid să creezi un blog folosind WordPress. În plus, nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește investiția inițială. Ai o mulțime de teme WordPress gratuite din care să alegi.

Cu toate acestea, nu uita, costurile necesare pentru crearea unui site nu sunt chiar nule.

Ai de cumpărat un nume de domeniu și un serviciu de găzduire pentru acesta.

În plus, dacă urmărești monetizarea blogului tău trebuie să iei în calcul anumite investiții care pot include:

  • Achiziționarea de module premium pentru funcționalități extinse.
  • Externalizarea serviciilor de mentenanță, în special dacă nu ai cunoștințe tehnice de profil – o echipă de profesioniști te poate învăța cum să urmărești rapoartele din Google Analytics și Search Console și cum să optimizezi performanța site-ului.
  • Implementarea unei strategii SEO – pentru succes în mediul online ai nevoie de activități ce presupun optimizări SEO on și off page.
  • Derularea campaniilor plătite pe canalele social media, sau în motoarele de căutare.
  • Extinderea funcționalităților de bază WordPress prin achiziția unei teme specializate.
  • Angajarea unor editori sau autori care să publice constant articole în categoriile blogului.
  • Alte proceduri care îți depășesc cunoștințele și care te copleșesc atunci când vine vorba de timpul pe care îl aloci blogului tău.

În cazul în care ai nevoie de explicații suplimentare, nu ezita și folosește pagina de contact ServHost. Ne poți spune totul despre planurile tale de viitor și despre ideile tale de afaceri de acasă.

Noi îți oferim tot sprijinul nostru, alături de servicii de specialitate din domeniul web design, SEO și marketing online.

Articole asemănătoare găsești mereu în blogul ServHost. Eu îți urez spor la citit și ne reauzim pe blog.

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Bune practici de web design pentru o pagină de produs

Scris de Ninel ianuarie 14 2021

Un magazin online nu este la fel de ușor de gestionat precum un site de prezentare. Succesul în acest caz depășește targetul volumului de trafic. […]

Crește viteza de încărcare pentru un site WordPress: 9 sfaturi practice

Scris de Ninel august 1 2019

Tu știi cât de greu se încarcă site-ul tău WordPress? Chiar dacă pare greu de crezut, atunci când vorbim despre cât de sus apare site-ul […]

Ce tip de temă WordPress să aleg – design custom sau predefinit?

Scris de Ninel martie 26 2018

Secolul XXI poate fi cu ușurință denumit „era digitalizării”. Într-un context în care tehnologia se dezvoltă cu viteza luminii, prezența în mediul online este unul […]