Termeni si conditii

 

 

Termeni si conditii de utilizare a serviciilor de web hosting – Update 2023

Specificam ca Politica de confidențialitate și Termenii si Conditiile, stabilesc care sunt condițiile în care o persoană poate vizita ori accesa site-ul servhost.ro, ori poate utiliza în orice mod serviciul de găzduire sau înregistrare domenii și are valoare de contract si servesc ca baza legala între SC SERVICII HOSTING SRL (denumit în continuare “furnizor”), în calitatea sa de proprietar și administrator al site-ului și de furnizor al serviciului, și orice persoană care vizitează ori accesează site-ul sau care dorește să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv serviciile (denumit în continuare “utilizator sau client”).

Conform cerințelor din Regulamentul UE 679/2016 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date SC SERVICII HOSTING SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră – dataprotection.ro.

Scopul colectarii datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum și înregistrarea domeniilor web în numele clienților și conform comenzilor, dar și în scopuri financiar contabile, de marketing și publicitate desfășurate de firma SC SERVICII HOSTING SRL.

SC SERVICII HOSTING SRL tratează cu responsabilitate protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal și aplică cu strictețe legislația în vigoare. Mai jos vă prezentăm politica noastră cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care vă oferă posibilitatea de a vă informa cu privire la protecția pe care v-o garantăm și scopul colectării datelor cu caracter personal.

În calitate de persoană împuternicită din perspectiva Regulamentului, procesăm doar datele cu caracter personal pe care dumneavoastră le- ați stabilit, pentru timpul indicat și în scopurile impuse de dumneavoastră ca operator. Vă asigurăm că datele dumneavoastră sunt în siguranță, rămân proprietatea dumneavoastră și sunt stocate

doar pe servere din Romania. Sistemul de back-up este foarte bine implementat și securizat, situat în spațiul European, iar nimeni în afara personalului nostru din departamentul tehnic nu are acces la aceste sisteme.

Când vă înregistrați pentru a utiliza Serviciile noastre, putem colecta următoarele informații despre dvs.:– prenume, nume, adresa de e- mail, data nașterii, localitatea de domiciliu, CNP, datele de identificare din buletin, numărul de telefon. În funcție de alegerile pe care le faceți în timpul autentificării la Serviciile noastre sau în timpul procesului de angajare a Serviciilor noastre, puteți opta pentru următoarele date personale suplimentare: datele cardului dvs. de credit în cazul în care doriți să furnizați această informație, precum și contul IBAN.

Orice persoană are dreptul de a se opune, în mod gratuit și fără nici o justificare, la prelucrările datelor sale personale în scopuri de marketing direct. Conform Regulamentului UE 679/2016, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul sa vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la adresa gdpr@servhost.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției. Conform legislației din România, minorii nu pot încheia contracte comerciale și nici datele lor personale nu sunt prelucrate fără acordul părinților.

Neacceptarea oricărei prevederi din această convenție, atrage obligația persoanei respective de a înceta de îndată accesarea site- ului ori utilizarea în orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea în continuare a site-ului, deschiderea unui cont la ServHost.ro ori utilizarea în orice mod a serviciului constituie o acceptare în întregime a convenției și a oricărei prevederi din aceasta, inclusiv a oricăror modificări ulterioare care vor putea fi efectuate fără restricții de către furnizor, fără a fi necesară nici o alta formalitate.

1. Politica de continut

Este interzisă publicarea pe serverele furnizorului de continuturi sau trimiteri (links) catre astfel de continuturi care:

1.1 Încalcă ori prejudiciază în orice mod drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane ori alte drepturi;

1.2. Au conținut obscen sau pornografic sau de natură violentă;

1.3. Au conținut defăimător sau calomnios;

1.4. Au conținut cu caracter rasial ori discriminatoriu;

1.5. Conțin viruși, cai troieni sau altele similare;

1.6. Conțin software piratat sau se adresează celor care piratează software ori practică orice activitați similare.

Este de asemenea interzisă utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).

2. Scripturi interzise

– Scripturi pentru proxy, anonimizator,

– Scripturi pentru IRC,

– Scripturi de top siteuri,

– Scripturi de jocuri online ( se exclud joculete in flash ),

– Mail bomber, mass mail sau orice script de trimis emailuri nesecurizat,

– Torrent tracker,
– Chat room-uri care consuma excesiv resurse si chaturi WAP, – PhpShell și scripturi similare pentru executarea de comenzi.

2.1 Orice încercare de a aduce prejudicii serverelor sau clienților este strict interzisă.

2.2 Orice activitate care afectează buna funcționare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limitează la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente și/sau de durată ) va fi considerată abuz și va fi apreciată ca o încercare de prejudiciere a celorlalți clienți colocați.

2.3 Consumul maxim acceptat pentru siteuri este de 5 % CPU , 5% MEM si 1.5% MYSQL, iar procesele pot să consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.

3. E-mail

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricarui site utilizând serverele noastre sau prin servere ale unor terti pentru promovarea oricarui site găzduit de noi va avea ca și consecință suspendarea sau anularea contului de găzduire al clientului, fără ramburs. Pot fi operate liste email în condițiile în care persoanele se înscriu pentru a primi mesaje și se publică în toate mesajele procedura de retragere din liste.

Fiecare cont de găzduire este limitat, astfel încât să nu permită trimiterea a mai mult de 50 de email-uri într-un interval de 60 de minute. Aceasta politică (restricție) este necesară pentru a proteja calitatea serviciului de hosting. Trimiterea masivă de email-uri determină consumarea masivă a resurselor unui server, aceasta având un impact negativ asupra calității serviciilor recepționate de clienți. Incălcarea acestei politici are ca rezultat suspendarea imediată a contului de găzduire.

4. Utilizarea resurselor

Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmări consumul de resurse de pe server. Dacă un cont utilizează o cantitate foarte mare de resurse de pe server vom contacta clientul respectiv pentru a discuta în aceasta privință. In cazul în care un cont utilizează o cantitate mult

prea mare de resurse (memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fără informarea prealabilă, pentru a menține buna funcționare a serverului.

Clienții pot să solicite îmbunătaățirea pachetului sau mărirea temporară a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului să ne contacteze din timp pentru a solicita mărirea resurselor pentru a evita astfel nefuncționarea sau suspendarea contului.

Pachetele de găzduire care oferă trafic necontorizat nu pot găzdui fișiere cu o mărime mai mare de 500 MB, nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de găzduire gratuită, WordPress MU. Pachetele de găzduire cu resurse de spațiu, trafic, sau domenii necontorizate sunt pentru o utilizare în limita resurselor serverului CPU, MEM, disk; permise conturilor de găzduire shared, și în limita de banda de 20 Mb/s.

Prin utilizarea sistemului CloudLinux conturile de găzduire shared sunt limitate la un anumit nivel de resurse cum ar fi : 20 de procese simultane, 256MB RAM sau 20% CPU pentru procesele făcute de site. Aceste limite pot varia în funcție de pachetul de gazduire utilizat în funcție de nivelul de resurse pentru care este recomandat, astfel:

Pachetul Start-up este recomandat pentru un nivel de maxim 15% CPU, 10 procese simultane și maxim 100 MB RAM

Pachetul Business Silver este recomandat pentru un nivel de maxim 20% CPU, 15 procese simultane și maxim 200MB RAM

Pachetul Business Gold este recomandat pentru un nivel de maxim 25% CPU, 20 procese simultane și maxim 300MB RAM

Pachetul Business Platinum este recomandat pentru un nivel de maxim 40 % CPU, 25 de procese simultane și maxim 400 MB RAM

Clienții care depășesc nivelul de consum pentru o perioada mai mare de cateva zile vor fi anuntați de către departamentul tehnic în vederea optimizării siteului sau pentru trecerea la un plan compatibil cu nivelul de consum efectuat.

5. Responsabilitatea clientului

Clientul este responsabil pentru actualizarea informatiilor de contact din panoul de control facturare, atunci când este necesar. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru confuzii intervenite în comunicare ca un rezultat direct al neefectuarii de către client a actualizărilor necesare.

Clientul este responsabil pentru mentinerea in conditii de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile.

6. Răspundere limitată

Nu putem fi considerați responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord să garanteze și să ne considere nevinovați în legatură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca și consecință a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

Utilizatorul declară că înțelege și acceptă că, în orice situații în care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totală a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv și care ar putea fi achitate de furnizor, nu va putea depăși în niciun mod și în niciun caz, suma totală a tarifelor (taxelor) achitate de către utilizator, furnizorului.

7. Backup

Backup-urile pentru serviciile de gazduire shared sunt făcute de către noi zilnic atât la fișiere, căsuțe de email cât și la baza de date pe un server extern și sunt păstrate minim 7 zile. Totuși nu oferim nici o garanție pentru integritatea backup-urilor. Sfătuim toți clienții să downloadeze propriile backup-uri din panoul de control, de la opțiunea Backup.

Furnizorul nu este responsabil în nici un mod pentru pierderea informațiilor găzduite ca urmare a acțiunilor utilizatorilor sau datorită erorilor existente în aplicațiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul și nu este pus la dispozitie de către furnizor, fiind dezvoltat și oferit de către Cpanel.net.

8. Garantia uptime

Serviciul oferit de ServHost.ro garantează un uptime mediu al serverelor de 99.9 % .

Sunt exceptii urmatoarele:

– situații de forță majoră în care noi nu putem avea nici o influență cum ar fi: războaie, calamități naturale, indisponibilitatea / întreruperea comunicațiilor, foc, viruși, hackeri, nefuncționarea corectă a unui software oferit de altă sursă ( scripturi gratuite, software de comert electronic sau procesator de plati online), flood, cutremure, embargouri, acțiuni ale autorităților legale.

– lucrări de întreținere anunțate sau în situații critice, upgrade-uri ale serverelor.

– domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate ServHost.ro

– probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.

9. Programe care ruleaza în Background

Nu permitem utilizarea programelor care rulează în continuu în background. Permitem programelor să opereze în background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera în background.

10. Cron Jobs

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.

11. Scripturi CGI

Scripturile CGI pot fi utilizate de către clienții noștri fiind o parte inclusă în serviciile oferite, dar orice script CGI realizat special pentru a afecta în mod negativ performanța serverului sau integritatea rețelei poate fi oprit fără preaviz.

12. Chat Room

Nu permitem folosirea de Chat Room-uri proprii fiecărui client pe serverele noastre datorită cerințelor deosebite ale acestor programe.

13. Instalări de servicii suplimentare

In cazul în care scriptul care doriți să îl folosiți necesită activarea altor programe software pe server, ServHost.ro nu este obligat să instaleze acele programe, decât în cazul în care consideră ca activarea acestora ar influența negativ stabilitatea sau securitatea serverului. În acesta intră și modificarea unor parametrii ale programelor folosite pe servere.

Orice cerere de upgrade la cont ( spațiu / trafic / alt pachet ) se face prin email sau ticket de suport cu cel putin 24 ore înainte de modificare. Nu ne asumăm nici o răspundere dacă nu se face upgrade la cont și se termină traficul siteului sau spațiul. Clientul poate verifica în permanență resursele alocate în panoul de control – Cpanel.

14. Notificari si anunturi

ServHost.ro iși rezervă dreptul de a trimite notificări privind serviciile oferite precum și anunțuri din partea unor terți, atunci când acestea pot fi în folosul utilizatorilor.

15. Durata de prestare a serviciului

Serviciul de gazduire este prestat catre utilizator pe perioada lunara sau anuala iar la incheierea perioadei agreate, se va prelungi automat cu aceeasi perioada aleasa anterior.

16. Termene de plata și facturare

Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor noastre în avans față de perioada de timp în care acestea sunt furnizate.

Toate facturile proforme se vor trimite prin email și o versiune printabilă se va pune la dispoziția clientului în panoul de control din aria de client. Clienții trebuie să achite contravaloarea facturii în avans la începutul fiecărei perioade de plata, în termen de 14 zile lucratoare de la data emiterii facturii proforme.

Clientii care doresc închiderea unui cont de gazduire sau al oricarui serviciu achizionat trebuie să trimită o notificare pe email sau fax cu cel putin 30 zile înainte de data scadentă, altfel factura emisă va trebui achitată pentru minim o lună.

Prețurile afisate în Euro sunt calculate în RON la cursul BNR + 2 % din data comenzii, conform legislației toate facturile și plățile sunt procesate în ROL. Pentru fiecare zi de întârziere a plății dupa data scandentă pentru facturile proforma de prelungire a pachetelor de hosting se percep penalizări de 0.5 % / zi.

In cazul în care se depășesc 30 de zile de neplată și contul este șters de pe server, clientul poate cere repunerea siteului pe acelasi server dintr-un backup mai vechi; în cazul în care acest lucru va fi posibil se va taxa cu o suma de 50 Euro acest serviciu, doar dacă s-a finalizat cu succes recuperarea siteului. 

In cazul in care un client inactiv doreste back-upul contului ce a fost inchis sau sters, in cazul in care acest back-up mai exista, ii poate fi pus la dispozitie transferul site-ului ce a fost gazduit pe serverele ServHost, dupa plata unei taxe de 100 euro. In cazul conturilor ce sunt inca pe serverele ServHost dar sunt suspendate, punerea la dispozitie a back-upului contului de gazduire se realizeaza doar dupa plata taxei de 100 euro.

17. Regulile de înregistrare a domeniilor .RO

Momentan domeniile înregistrate pe perioada numita “pe viață” au o perioada de valabilitate de 5 ani, conform noilor reguli ROTLD. Aceste domenii .ro se înregistrează în serviciul WHOIS pe datele clientului din comandă.

Toate domeniile .ro se vor înregistra pe perioadă anuală, pe datele proprietarului, conform noilor reguli ROTLD.

Domeniile .ro anuale se înregistrează în cadrul unui pachet de servicii de dns, astfel prețul de înregistrare al domeniului include și un serviciu de dns.

Toate înregistrările de domenii .RO se supun regulilor de înregistrare stabilite de către ROTLD și se găsesc la linkurile de mai jos:

– http://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/
– procedura de înregistrare
18. Suspendarea contului pentru neplata serviciilor

Conturile utilizatorilor care nu au achitat tarifele pentru prestarea serviciului în termen de 10 zile de la emiterea de către furnizor a facturii proforma vor fi suspendate până la confirmarea efectuarii plății sau pana la data efectuării plății, potrivit prevederilor de mai sus. Reactivarea conturilor se va putea face numai după confirmarea efectuării plății.

Furnizorul va putea redeschide conturile închise pentru neplata tarifelor numai după plata integrală a tututor sumelor datorate de către utilizator.

Specificam ca Politica de confidențialitate și Termenii si Conditiile, stabilesc care sunt condițiile în care o persoană poate vizita ori accesa site-ul servhost.ro, ori poate utiliza în orice mod serviciul de găzduire sau înregistrare domenii și are valoare de contract si servesc ca baza legala între SC SERVICII HOSTING SRL (denumit în continuare “furnizor”), în calitatea sa de proprietar și administrator al site-ului și de furnizor al serviciului, și orice persoană care vizitează ori accesează site-ul sau care dorește să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv serviciile (denumit în continuare “utilizator sau client”).

Conform cerințelor din Regulamentul UE 679/2016 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date SC SERVICII HOSTING SRL, are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră – dataprotection.ro.

Scopul colectarii datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum și înregistrarea domeniilor web în numele clienților și conform comenzilor, dar și în scopuri financiar contabile, de marketing și publicitate desfășurate de firma SC SERVICII HOSTING SRL.

SC SERVICII HOSTING SRL tratează cu responsabilitate protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal și aplică cu strictețe legislația în vigoare. Mai jos vă prezentăm politica noastră cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care vă oferă posibilitatea de a vă informa cu privire la protecția pe care v-o garantăm și scopul colectării datelor cu caracter personal.

În calitate de persoană împuternicită din perspectiva Regulamentului, procesăm doar datele cu caracter personal pe care dumneavoastră le- ați stabilit, pentru timpul indicat și în scopurile impuse de dumneavoastră ca operator. Vă asigurăm că datele dumneavoastră sunt în siguranță, rămân proprietatea dumneavoastră și sunt stocate doar pe servere din Romania. Sistemul de back-up este foarte bine implementat și securizat, situat în spațiul European, iar nimeni în afara personalului nostru din departamentul tehnic nu are acces la aceste sisteme.

Când vă înregistrați pentru a utiliza Serviciile noastre, putem colecta următoarele informații despre dvs.:– prenume, nume, adresa de e- mail, data nașterii, localitatea de domiciliu, CNP, datele de identificare din buletin, numărul de telefon. În funcție de alegerile pe care le faceți în timpul autentificării la Serviciile noastre sau în timpul procesului de angajare a Serviciilor noastre, puteți opta pentru următoarele date personale suplimentare: datele cardului dvs. de credit în cazul în care doriți să furnizați această informație, precum și contul IBAN.

Orice persoană are dreptul de a se opune, în mod gratuit și fără nici o justificare, la prelucrările datelor sale personale în scopuri de marketing direct. Conform Regulamentului UE 679/2016, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul sa vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la adresa gdpr@servhost.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției. Conform legislației din România, minorii nu pot încheia contracte comerciale și nici datele lor personale nu sunt prelucrate fără acordul părinților.

Neacceptarea oricărei prevederi din această convenție, atrage obligația persoanei respective de a înceta de îndată accesarea site- ului ori utilizarea în orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea în continuare a site-ului, deschiderea unui cont la ServHost.ro ori utilizarea în orice mod a serviciului constituie o acceptare în întregime a convenției și a oricărei prevederi din aceasta, inclusiv a oricăror modificări ulterioare care vor putea fi efectuate fără restricții de către furnizor, fără a fi necesară nici o alta formalitate.

19. Modificari

Ne rezervăm dreptul de a face adăugiri, anulări sau modificari în Termeni și Conditii, pachetele de gazduire, prețuri și site oricând, informarea făcându-se prin intermediul siteului sau panourile de control ale clienților.

UPDATE: 14.11.2023