1. Blog
  2. Optimizare SEO
  3. Certificatul de siguranţă şi modificările Google care îți afectează website-ul
Optimizare SEO |

Certificatul de siguranţă şi modificările Google care îți afectează website-ul

Scris de Ninel

Siguranța este una dintre principalele nevoi descrise în binecunoscuta piramidă a lui Maslow. Fără acest sentiment ne este practic imposibil să ne desfășurăm activitățile în condiții normale. Dacă facem o analogie în mediul online, aceeaşi senzaţie trebuie să o aibă şi vizitatorii site-ului tău.

În esenţă, ei au nevoie de certitudinea faptului că website-ul pe care navighează este unul sigur. Acest element se traduce prin deţinerea unui certificat de securitate, cunoscut şi sub denumirea de certificat SSL.

În cazul în care deţii un website, însă site-ul tău nu dispune de certificatul de siguranţă, este timpul să fii la curent cu ultimele noutăţi din domeniu. Mai ales dacă luăm în considerare şi anunţurile Google privind repercusiunile pentru proprietarii de site care nu au certificatul SSL.

Vom detalia în continuare fiecare dintre aspectele menţionate anterior şi îţi vom explica şi care sunt riscurile la care te expui dacă nu acorzi atenţie siguranţei website-ului tău.

De ce este important să ai un certificat de securitate?

SSL este acronimul de la Secure Sockets Layer şi prezintă un standard privind securitatea website-urilor. Rolul acestor certificate este de a proteja schimbul de informaţii care se realizează în mediul digital. De la parole, date personale, plăţi efectuate prin intermediul cardului, fiecare informaţie trebuie să fie securizată, iar utilizatorii tăi trebuie să aibă posibilitatea de a identifica că, într-adevăr, datele lor sunt protejate.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Prin urmare, atât tu, cât şi vizitatorii website-ului tăi, puteţi şti acest lucru într-un mod foarte simplu. Odată accesat site-ul, este suficient să te uiţi la adresa website-ului. Dacă aceasta se regăseşte sub forma de https, însoţită de un mic lăcăţel verde şi de mesajul Securizat (sau Secured în limba engleză), înseamnă că acel site deţine certificatul SSL.

În caz contrar, adresa website-ului apare sub binecunoscuta formă de http, iar mesajul aferent este Not Secure.

Secure Sockets Layer - Certificat de siguranta

Sursa: pixabay.com

Cu alte cuvinte, orice vizitator care îţi accesează site-ul şi observă că este securizat, va avea încredere că datele lui sunt protejate şi va dori să navigheze în continuare. În situaţia opusă, cresc şansele ca respectivul vizitator să părăsească site-ul, întrucât intervine acel sentiment de nesiguranţă şi nevoia de a se simţi protejat.

Mai mult decât atât, indiferent de domeniul de activitate sau de serviciul promovat, certificatul SSL este necesar. El nu doar sporeşte încrederea vizitatorilor în website-ul tău şi asigură o securitate avansată, dar contribuie şi la o mai bună afişare în urma căutărilor pe Google, întrucât certificatul de securitate este unul dintre factorii SEO (Search Engine Optimization). Mai multe detalii despre aceşti factori am scris în articolele Lista indicatorilor de performanţă SEO şi principalii indicatori de optimizare SEO.

Atenţie însă că siguranţa unui website WordPress depinde şi de alte elemente de securitate despre care am vorbit pe larg într-un alt articol.

Ce modificări face Google şi cum îţi afectează site-ul aceste schimbări?

Odată cu lansarea celei mai recente versiuni cu numărul 68 a motorului de căutare Google Chrome, reprezentanţii Google au anunţat că vor marca toate site-urile fără certificat SSL cu mesajul Not Secure. Această masivă acţiune, cum ar putea fi numită, va avea loc începând din luna iulie a anului curent.

Dacă până nu demult se ştia că cei de la Google vor începe să taxeze astfel de site-uri prin a-i afecta poziţionarea în căutările organice, de acum înainte, toţi vizitatorii vor şti clar ce fel de website au accesat.

Modificari Google - Certificat de siguranta

Sursa: pixabay.com

Având în vedere acest anunţ, probabil te întrebi cum vor mai avea vizitatorii încredere în website-ul tău şi cum vei reuşi să îţi atingi obiectivele şi să obţii conversii.

Soluţia este evidentă – instalarea certificatului SSL. Doar în acest mod vei reuşi să:

  • asiguri acel climat de siguranţă despre care am vorbit;
  • să protejezi schimbul de date realizat pe website-ul tău;
  • să inspiri încredere utilizatorilor;
  • să contribui la o poziţie superioară în afişările organice de pe Google;
  • să îţi îndeplineşti obiectivele pe termen lung.

Cum obţii un certificat de securitate?

Dobândirea unui certificat SSL pentru website presupune un cost financiar şi cunoştinţe tehnice. Dacă o astfel de investiţie nu se număra printre planurile tale, avem o veste bună pentru tine.

La ServHost, îţi oferim diverse abonamente de hosting avantajoase ce includ şi certificatul SSL. Cu alte cuvinte, dacă site-ul tău este găzduit pe serverele unui alt distribuitor de servicii, poţi opta pentru mutarea hostingului la noi.

Certificat SSL

Sursa: pixabay.com

Tot ce trebuie să faci este să alegi unul dintre pachetele de hosting WordPress, iar noi îţi asigurăm instalarea certificatului de securitate fără alte costuri suplimentare.

De ce să-ţi faci griji privind repercusiunile în urma modificărilor anunţate de Google când te poţi concentra pe dezvoltarea afacerii tale? Suntem aici să te ajutăm să scapi de grijile inutile.

Fii în pas cu schimbările din mediul online şi alege pachetul de hosting potrivit nevoilor tale. Dacă ai orice fel de întrebări referitoare la oferta noastră, contactează-ne şi îţi vom răspunde cu mare drag.

Pe data viitoare!

Sursă foto principală

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Homepage de vânzare, ci nu de informare: sfaturi utile despre structura acestuia

Scris de Ninel iunie 18 2018

Website-ul este un element crucial în mediul digital actual. Spre deosebire de acum câteva zeci de ani când principalele mijloace de promovare constau în strategii […]

5 etape pe care să le urmezi atunci când vrei să începi un blog nou

Scris de Ninel septembrie 26 2019

Dacă te gândești că vrei să scrii online, un blog personal este soluția cea mai bună pe care o poți alege. Însă, după cum vei […]

9 Avantaje ale realizării unui site pe WordPress

Scris de Ninel martie 9 2018

În afaceri este precum în viață. Fiecare decizie, pas, cuvânt sau acțiune pe care o întreprinzi îți poate aduce succesul sau dimpotrivă, eșecul. Dacă și […]