1. Blog
  2. Wordpress
  3. De ce ai nevoie de un curs WordPress?
Wordpress |

De ce ai nevoie de un curs WordPress?

Scris de Ninel

Crearea de conținut pe internet a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani. Numărul de site-uri de prezentare și bloguri personale sau de nișă crește zi de zi. Dacă vrei să-ți creezi și tu un site, probabil crezi eronat că ai nevoie de cunoștinte tehnice avansate. Aceasta este, de altfel, o preconcepție greșită dar larg răspândită în rândul începătorilor.

Află că ai la dispoziție multe posibilități avantajoase chiar dacă nu ești programator sau designer. Platforma WordPress este o soluție inovativă pentru toți începătorii care vor să creeze un site sau blog, iar dacă nu știi să o folosești, poți apela oricând la un curs WordPress dintre cele care există pe piață.

În cuprinsul acestui articol, îți vom prezenta în ce constă această platformă, care sunt beneficiile pe care ți le oferă și cum te poate ajuta un curs WordPress să o folosești rapid, ușor și – cel mai important – gratuit.

Ce este WordPress?

WordPress este o platformă CMS (Sistem de Management al Conținutului) lansată în anul 2003 și în prezent una dintre cele mai cunoscute și populare soluții de realizare a unui website sau blog. În prezent, platforma este utilizată de peste 25% din site-urile din întreaga lume.

WordPress este soluția preferată mai ales de persoanele fizice sau de proprietarii unor afaceri mici care au nevoie de un site funcțional și cu un design plăcut.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Această platformă beneficiază de o flexibilitate foarte mare, este ideală pentru crearea unor site-uri de prezentare, magazine online mici și medii, portaluri de afaceri, site-uri de anunțuri, portaluri de știri sau blog-uri.

În continuare îți vom prezenta principalele avantaje ale platformei WordPress:

#1 Este gratuită

WordPress este un software gratuit – îl poți downloada, instala, utiliza și modifica fără prea multe bătăi de cap. De asemenea, el poate fi utilizat pentru crearea oricărui tip de website. Nu ai nevoie decât de un domeniu și de hosting pe web.

#2 Este open-source

Ce înseamnă asta pe scurt? Codul sursă al WordPress este disponibil pentru oricine dorește să-l studieze, să-l modifice sau să experimenteze cu el. Astfel, WordPress devine un software accesibil unei întregi comunități și beneficiază mereu de voluntari și consultanți dedicați să-l îmbunătățească zilnic. Vești bune pentru viitorul tău site!

#3 Este ușor de instalat și utilizat

Instalarea WordPress nu durează mai mult de câteva minute, iar această platformă este accesibilă tuturor începătorilor. Ceea ce face ca WordPress să fie atât de ușor de utilizat este panoul de administrare – acesta este unul dintre cele mai simple disponibile pe piața din România și nu numai. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji că nu deții cunoștinte avansate de programare, pentru că panoul este intuitiv și poți face schimbările dorite fără a fi nevoie de modificări de cod.

#4 Multe posibilități de design și customizare

WordPress îți pune la dispoziție mii de teme profesionale pe care le poți folosi pentru site-ul tău, iar o mare parte dintre acestea sunt gratuite. Nu va mai fi nevoie să angajezi în plus un web designer sau graphic designer, ci poți alege o temă care să te reprezinte din cele peste 2000 opțiuni disponibile sau să cumperi o temă puțin mai complexă, cu mai multe funcționalități.

Mai mult, platforma WordPress este flexibilă și user –friendly, astfel că poți seta teme, culori, fonturi și plugin-uri fără prea mari dificultăți.

#5 Este ușor de actualizat

Dacă vrei să-ți actualizezi site-ul pe WordPress sau să faci orice modificări, ai acces la această platformă din orice colț al lumii, folosind doar o conexiune la internet. Nu ai nevoie de ajutorul unui programator de fiecare dată când vrei să schimbi ceva, astfel că vei economisi timp și bani.

#6 Este o platformă prietenoasă cu motoarele de căutare

Platforma WordPress poate fi utilizată pentru optimizarea paginilor în motoarele de căutare. Google indexează foarte ușor blogurile și site-urile create pe WordPress, datorită codurilor simple și constante.

Există de asemenea și plugin-uri WordPress gratuite care te ajută să-ți optimizezi paginile și articolele de pe site, fără să mai fie nevoie să angajezi un specialist SEO pentru blogul sau afacerea ta. Vei avea parte de vizibilitatea pe care o cauți fără griji.

 #7 Este conectată cu Social Media

Curs WordPress

Dacă ai un site pe WordPress, îl poți sincroniza foarte ușor cu conturile tale de social media, astfel că vei reuși să atragi mai mult trafic și să-și construiești o audiență mult mai rapid. Nu este necesar să te loghezi pe Facebook sau pe alte rețele sociale pentru a-ți promova fiecare articol nou, WordPress va putea face acest lucru pentru tine automat.

#8 O poți îmbunătăți constant

Dacă vrei să îmbunătățești capacitățile site-ului tău, WordPress îți oferă posibilitatea de a instala mii de plugin-uri cu ușurință, care te vor scuti de angajarea unor specialiști avizați care să se ocupe de site-ul tău constant. Printr-o simplă căutare pe internet, poți găsi cele mai potrivite plugin-uri pentru necesitățile tale. Partea cea mai bună? Majoritatea plugin-urilor WordPress sunt gratuite.

#9 Este un CMS popular

WordPress-ul este un Content Management System (CMS). Pe scurt, nu este doar o platformă de blogging, ci un sistem care îți permite să afișezi conținutul site-ului tău în orice formă dorești (text, poze, imagini, pagini de download, pagini de contact etc.).

Pentru că este un CMS foarte popular, dacă vei avea nevoie, va fi ușor să găsești programatori dornici să dezvolte site-ul pe viitor. Poți apela atât la agenții, cât și la persoane specializate în platforma WordPress.

#10 Este o platformă sigură și securizată

Curs WordPress

WordPress pune mult accent pe securitatea datelor, de aceea oferă update-uri frecvente de securitate și pune la dispoziție zeci de plugin-uri și setări de securitate pentru site-ul și conținutul tău.

Așadar, acum că te-ai lămurit cât de cât în ce constă platforma WordPress și ce îți poate oferi ție și afacerii tale, probabil te întrebi – cum pot învăța să o folosesc?

Fii fără griji, poți apela la un curs de WordPress care te va învăța cum să pui bazele viitorului tău site pas cu pas!

De ce să alegi un curs WordPress?

În primul rând, dacă urmezi un curs WordPress, vei avea o structură, o ordine pe care să o urmezi și vei obține rezultate mult mai rapid. Dacă te-ai apuca de învățat pe cont propriu, probabil nu ai cunoaște ordinea pașilor pentru a-ți crea viitorul site, care sunt aceștia, cum să-ți setezi o temă sau care sunt plugin-urile de care ai nevoie.

Un curs creat de o persoană avizată care împărtășește experiența sa cu tine te scutește de multe ore de studiu aprofundat de unul singur, astfel că reușești să economisești timp, resurse și să eviți frustrările atunci când nu înțelegi ceva.

Aici la ServHost, noi îți oferim un curs complet de WordPress, destinat tuturor începătorilor care vor să-și creeze un site de prezentare pentru afacerea lor sau un blog personal de la zero.

Cursul cuprinde 24 lecții în format video accesibil la care ai acces gratuit folosind doar un user și o parolă. Fiecare lecție cuprinde explicații, print screen-uri și informații valoroase pentru orice începător WordPress – de la instalarea unei teme, la publicarea unui articol, la instalarea plugin-urilor, la optimizarea bazelor de date și multe altele.

Mi-am dedicat ultimii ani platformei WordPress și am creat un curs video gratuit special pentru a te ajuta să te familiarizezi cu modul ei de funcționare într-un mod cât mai plăcut și ușor.

Fii pe fază! Vom reveni în curând cu detalii despre noul curs WordPress pe care l-am creat special pentru tine!

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

4 Sfaturi rapide privind armonizarea paletei de culori a site-ului tau

Scris de Ninel februarie 27 2017

Notă: articolul, publicat inițial în 27.02.2017, este revizuit periodic și actualizat pentru ca tu să te bucuri de informații relevante și de actualitate. Nu uita, ne […]

Instalează gratuit CloudFlare pentru site-ul tău WordPress

Scris de Ninel ianuarie 7 2019

Deții un website pe WordPress și vrei să te asiguri că totul funcționează ca la carte? Ți s-a întâmplat să ai probleme cu site-ul în […]

Magazinul online Woocommerce: 5 sfaturi care îți pot salva afacerea

Scris de Ninel februarie 13 2020

Ai o idee de business și vrei să dezvolți o afacere de acasă? Soluția magazinului online în WordPress, prin Woocommerce, este cu siguranță mai mult […]