1. Blog
 2. Promovare online
 3. Instalează gratuit CloudFlare pentru site-ul tău WordPress
Promovare online |

Instalează gratuit CloudFlare pentru site-ul tău WordPress

Scris de Ninel

Deții un website pe WordPress și vrei să te asiguri că totul funcționează ca la carte? Ți s-a întâmplat să ai probleme cu site-ul în cele mai nepotrivite momente sau să nu mai funcționeze atunci când aveai o lansare? Ai ajuns să pierzi clienți din cauza virusării acestuia ori a încărcării dificile a paginilor din site?

Fie că ai trecut deja prin astfel de pățanii sau că dorești să le eviți, de acum poți opta pentru soluția ideală destinată site-urilor WordPress: instalarea CloudFlare – un serviciu gratuit care poate fi activat din cPanel.

Serviciu gratuit CloudFlare

Sursa: pixabay.com

Dacă te gândeai cumva că în cazul unor asemenea scenarii poți apela la back-up-ul făcut site-ului, îți reamintim că aceasta nu este o variantă plauzibilă în majoritatea cazurilor. De foarte multe ori, până reușești să rezolvi problemele site-ului cu ajutorul back-up-ului poate dura ore sau chiar zile, în funcție de gravitatea problemei.

Prin urmare, instalarea gratuită a serviciului CloudFlare este colacul de salvare de care ai nevoie. Te invităm să afli în continuare cum te ajută CloudFlare și cum poți beneficia de avantajele acestuia.

Ce este serviciul gratuit CloudFlare?

CloudFlare este un serviciu pe care orice proprietar de website, indiferent de dimensiunea acestuia, trebuie să-l acceseze. Principalul avantaj pe care ți-l oferă CloudFlare este îmbunătățirea performanței site-ului și asigurarea unui nivel sporit de securitate.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Pe scurt, acest serviciu are rolul de a proteja website-ul și de a mări viteza de încărcare.

Cum mă ajută mai exact instalarea CloudFlare?

În ceea ce privește protecția site-ului, CloudFlare folosește o tehnologie avansată (prin preluarea datelor de la Project Honey Pot și din numeroase alte surse) pentru a identifica în timp util amenințările online. Odată recunoscute aspectele care pun în pericol activitatea website-ului, CloudFlare blochează comentariile de tip spam și alte atacuri cibernetice precum SQL Injection sau cross-site scriping înainte ca ele să afecteze site-ul.

Securitate website - instalarea CloudFlare

Sursa: pixabay.com

De asemenea, instalarea CloudFlare te ajută să păstrezi în cache o copie a site-ului tău. Cu alte cuvinte, dacă server-ul pe care este găzduit website-ul este indisponibil, afișarea lui nu este afectată. În acel moment, se pot întâmpla două lucruri:

 • site-ul tău este afișat cu ajutorul memoriei cache ca și cum acesta ar fi online sau,
 • odată accesat site-ul, vizitatorii primesc un mesaj prin care sunt anunțați că se lucrează la mentenanța site-ului.

Mai mult decât atât, traficul website-ului trece prin sistemul CloudFlare, astfel că blochează accesările abuzive pentru a împiedica irosirea resurselor server-ului pe care este găzduit site-ul tău.

Nu în ultimul rând, în urma instalării CloudFlare, viteza de încărcare a site-ului tău se mărește considerabil. De este viteza de afișare a paginilor web atât de importantă?

Factorii SEO - instalarea CloudFLare

Sursa: pixabay.com

1. Cresc șansele ca vizitatorii site-ului tău să nu abandoneze pagina accesată. În cazul în care o pagină se încarcă într-o perioadă de timp îndelungată, utilizatorii renunță să aștepte și se reorientează către alte site-uri similare.

2. Este unul dintre factorii SEO care contribuie la o mai bună afișare organică pe Google.

Performanța sistemului CloudFlare este dovedită de statisticile care arată că website-urile care folosesc acest serviciu se încarcă cu până la 30% mai repede și consumă cu până la 65% mai puțin trafic. Totodată, CloudFlare gestionează în prezent mai rapid și mai sigur peste 9 milioane de proprietăți.

Cum activez CloudFlare din cPanel?

Nu trebuie să fii specialist în IT pentru a putea activa sistemul CloudFlare din cPanel. Vom explica în continuare, pe scurt, pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 1. Intri / Te loghezi în contul cPanel.
 2. Accesezi secțiunea CloudFlare – Supercharge your website și dai click pe iconița intitulată CloudFlare.
 3. Se deschide o fereastră în care trebuie să introduci adresa de e-mail și să bifezi căsuța din dreptul propoziției I have read and agree to abide by CloudFlare’s Terms of Service. La final, dai click pe butonul SignUp Now!
 4. Se deschide fereastra din care se activează sistemul CloudFlare. Întrucât acesta nu este activat momentan, sub secțiunea Status apare mesajul Not Powered by CloudFlare. Pentru a activa sistemul, dai click pe imaginea cu un nor gri aflată sub secțiunea CloudFlare Status. Activarea acestuia durează până la maxim 5 minute.
 5. Odată activat sistemul, vei vedea că acel nor gri despre care vorbeam la punctul 4 devine auriu, iar la secțiunea Status apare mesajul Powered by CloudFlare.

Cum pot beneficia de instalarea CloudFlare?

Echipa ServHost este aici ca să te ajute. Beneficiezi gratuit de instalarea CloudFlare și de activarea acestuia dacă alegi să accesezi serviciile noastre de hosting WordPress.

Iată ce îți punem la dispoziție:

 • mutare gratuită a site-ului dacă ai cPanel; astfel, scapi de grija pierderii informațiilor existente pe website precum like-uri, comentarii etc;
 • instalare gratuită WordPress și instalarea temei standard dacă ești la început de drum pentru ca tu să te poți concentra liniștit asupra activităților tale;
 • primești 1 lună gratuită dacă plătești hostingul în avans pe 1 an de zile;
 • un certificat SSL gratuit pentru site-ul tău.

Fă primii pași pentru îmbunătățirea performanțelor site-ului tău și pentru creșterea securității acestuia. Contactează-ne pentru a discuta mai multe detalii.

Pe data viitoare! 

Sursă foto principală

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Cum îți crești profitul cu o pâlnie de vânzări (Sales Funnel)?

Scris de Ninel august 27 2018

Lead-uri, număr cât mai mare de vânzări și, implicit, de clienți. Fidelizare, popularitate în piață. Sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le […]

Experiența utilizatorului pe site – cum te asiguri că vizitatorii tăi sunt mulțumiți

Scris de Ninel iulie 6 2018

Decizia de a-ți crea o afacere este cu siguranță un pas important. Este practic acel moment în care îți iei angajamentul că vei investi toate […]

Cum folosești Google Analytics și care sunt cei mai importanți indicatori

Scris de Ninel octombrie 28 2020

Notă: articolul, publicat inițial în 27.11.2017, este revizuit periodic și actualizat pentru ca tu să te bucuri de informații relevante. Nu uita, ne poți oricând împărtăși […]