7 sfaturi WordPress pentru un site fără greșeală

sfaturi wordpress site fara greseala

Sumarizare articol

Majoritatea site-urilor existente folosesc WordPress ca platformă de dezvoltare. Nu spun eu asta, ci o arată cifrele: peste 60% este procentul care stă în favoarea WordPress.

Motivele din spatele acestor statistici sunt simple. WordPress este intuitiv, ieftin și extrem de ușor de adaptat/optimizat.

În plus, poate fi folosit cu succes atât pentru bloguri, site-uri de prezentare sau magazine online.

Și, să nu uităm de plug-in-uri: poți crea și personaliza un site cu ajutorul plug-in-urilor, fără a implementa nici măcar o linie de cod.

Pe scurt, WordPress vorbește despre simplitate și despre răspândire globală.

Așa că, dacă ai un site care folosește această platformă, competiția ta este una extrem de numeroasă. Asta înseamnă că probabil ideile pe care tu le crezi unice există deja în foarte multe locuri din mediul online.

De aceea este important să știi care sunt cele mai importante recomandări WordPress pe care trebuie să le urmezi. Vorbesc despre sfaturi utile și practice care te vor ajuta să ai un site exemplar, mai bun chiar decât concurența directă.

greseli wordpress 2019

Doar dacă duci lucrurile spre perfecțiune o să reușești să ajungi printre primele rezultate organice. Dar, până acolo ai multe alte lucruri de făcut.

Și cele mai importante dintre ele sunt explicate în rândurile de mai jos.

7 sfaturi esențiale pe care să le aplici atunci când folosești WordPress

Pentru a simplifica totul am ales să vorbesc despre 7 sfaturi practice. Fiecare webmaster, sau administrator de site ar trebui să le cunoască și să le înțeleagă.

Pornind de la aceste recomandări specifice platformei WordPress vei putea să construiești pagini web de impact. Mai mult, strategia SEO ulterioară va avea ca punct de plecare tot indicațiile din acest articol.

Așadar, citește rândurile de mai jos și încearcă să vezi imaginea de ansamblu: site-ul tău este o mică parte din această lume aglomerată a online-ului. Deci, tu cum alegi să te evidențiezi?

Alege serviciul de găzduire potrivit

Așa cum este lesne de înțeles, primul pas pe care îl faci atunci când vrei să creezi un site nou este să achiziționezi un serviciu de hosting. Desigur, găzduirea se poate schimba oricând, deci nu este târziu să recalculezi investiția ta.

Așadar, pentru WordPress nu trebuie să îți faci foarte multe griji. Platforma în sine nu are nevoie de un hosting specializat. Acum depinde foarte mult de specificul site-ului tău. Pentru bloguri și site-uri de prezentare de cele mai multe ori pachetele de bază sunt mai mult decât suficiente.

Magazinele online dezvoltate în WordPress vor avea nevoie de o găzduire ceva mai complexă dar și aici trebuie să analizezi numărul produselor pe care vrei să le vinzi.

Ce vreau să spun este că nu trebuie să investești prea mult în hosting. Alege pachetele cele mai avantajoase în special pentru website-urile aflate la început de drum. O să poți schimba pachetul de găzduire atunci când acest lucru va fi necesar.

Până atunci investește mai bine în alte lucruri precum: campanii plătite, strategii SEO, design responsive, performanță eficientă a site-ului etc.

Instalează o temă modernă

Un site care se evidențiază din mulțime este un site modern. Și când folosesc termenul de modern mă refer în primul rând la performanțe.

Site-ul tău WordPress trebuie să fie rapid și optimizat pentru navigarea pe mobil. Ei bine, alegerea temei are un rol important din acest punct de vedere.

Pe scurt, alege o temă simplă, dar care îți permite multe soluții de optimizare / customizare. Ai nevoie de un design minimalist, în maximum 3 culori și de un template aerisit care să permită o bună navigabilitate.

continut online de calitate

Analizează performanța temei. Ea trebuie să se încarce rapid și să fie pregătită pentru toate dispozitivele folosite de viitorii tăi utilizatori: laptopuri, calculatoare clasice, tablete și telefoane.

Asigură-te că tema primește suport de la dezvoltatori. Contactează dezvoltatorii înainte de a face achiziția pentru a vedea dacă aceștia sunt prompți și dispuși să te ajute.

Fă o listă cu plug-in-uri pe care vrei să le instalezi. Verifică dacă aceste module sunt compatibile cu tema pe care o vei achiziționa.

Și, desigur, alege o temă care este apropiată cu viziunea ta de business. O vei putea modifica după bunul plac, însă sunt elemente care nu pot fi schimbate atât de ușor.

După cum bine știi, detaliile fac diferența.

Citește și alte sfaturi pentru alegerea temei corecte.

Folosește un plug-in pentru SEO

WordPress nu vine pre-instalat cu un modul dedicat optimizărilor SEO on și off page. De aceea îți recomand să instalezi un plug-in specializat.

Cea mai bună opțiune din acest punct de vedere este plug-in-ul Yoast SEO.

Așadar, instalează-l în platforma ta WordPress. Integrarea cu tema se va face automat.

Apoi, folosește modulul pentru a modifica permalink-urile, pentru a seta meta titluri, meta descrieri și focus keywords pentru fiecare pagină din site.

Urmează recomandările furnizate de plug-in-ul Yoast și asigură-te că site-ul tău este pregătit pentru o bună indexare organică.

Folosește modulul SEO pentru a genera un sitemap pe care să îl asociezi contului tău Search Console. De acolo vei putea urmări dacă paginile tale web au erori de indexare.

Nu instala prea multe plug-in uri

Chiar dacă plug-in-urile sunt perfecte atunci când vrei să adaugi funcționalități custom site-ului tău, nu abuza. Sfaturile utile pentru WordPress vorbesc despre limitarea modulelor folosite.

De ce?

Pentru că fiecare plug-in va îngreuna încărcarea paginilor web. Pe scurt, cu cât folosești mai multe module cu atât performanța site-ului WordPress va avea de suferit.

Așadar, alege doar acele plug-in-uri esențiale. Pentru alte funcționalități mai speciale poți recurge la ajutorul unui programator. Acesta poate implementa modificările direct în codul sursă al temei, fără a îngreuna încărcarea acesteia.

Vezi care sunt cele mai recomandate plug-in-uri WordPress.

Recomandarea mea este să nu folosești mai mult de 5, 6 plug-in-uri în același timp. Poți verifica oricând care module solicită cel mai mult site-ul tău. Pentru a face acest lucru va trebui să folosești un modul dedicat – nu-ți face griji, îl poți șterge după ce ai decis ce plug-in-uri să păstrezi.

Ai grijă de securitatea site-ului

Așa cum bine știm, securitatea website-urilor este esențială. Motoarele de căutare vor lista doar acele pagini web care pot asigura securitatea datelor personale. Și aici vorbim atât de securitatea celor care îți accesează site-ul dar și de securitatea site-ului tău.

De aceea este important să folosești un certificat SSL. Certificatul SSL îți va proteja site-ul și fișierele din platforma WordPress. În plus, va arăta utilizatorilor faptul că datele lor sunt în siguranță atunci când citesc informațiile din paginile tale online.

Verifică și sistemul de securitate al hostingului. Serverul pe care este găzduit site-ul tău trebuie să fie prevăzut cu un sistem intern de securitate pentru a preveni eventuale atacuri sau potențiale furturi de informații virtuale.

În plus, adaugă un serviciu anti-spam și, dacă ai formulare online, instalează un modul de verificare al utilizatorilor care le folosesc. Acel captcha care îți cere să confirmi că nu ești un robot, sau un program.

Comprimă imaginile

Un alt sfat important atunci când folosești WordPress: comprimă imaginile.

Acestea vor încărca destul de mult platforma. Dacă nu ești atent, imaginile de mari dimensiuni vor îngreuna încărcarea paginilor ceea ce va duce la o performanță precară a site-ului.

Imaginile sunt salvate și păstrate pe același server unde și site-ul tău este găzduit. Și atunci când spațiul alocat nu este suficient apar cele mai multe probleme.

Și acest lucru se întâmplă atât în cazul blogurilor, site-urilor de prezentare dar și a magazinelor online.

Toată lumea comunică prin imagini, bannere și alte elemente grafice. Ei bine, aceste elemente trebuie să fie comprimate pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.

Îți recomand să comprimi imaginile înainte de a le urca pe WordPress. Astfel eviți folosirea unui plug-in dedicat acestei operațiuni.

Tot ce trebuie să faci este să editezi puțin elementele grafice. Le poți redimensiona și le poți salva în formate moderne, dedicate pentru mediul online.

O altă soluție este salvarea imaginilor pe un cloud. Preluarea lor pe site se va face prin intermediul unui link. Avantajul este acela de a nu avea imaginile salvate în biblioteca WordPress ceea ce eficientizează performanțele site-ului.

Citește și alte sfaturi pentru optimizarea imaginilor pentru blog.

Folosește Google Analytics

Nu uita să integrezi codul de Google Analytics în platforma WordPress. Majoritatea temelor oferă o secțiune dedicată acestui scop. Așadar, nu ar trebui să întâmpini probleme în asocierea unui cont Analytics cu site-ul tău.

strategii de link building in 2019

Google Analytics îți va furniza rapoarte și date speciale. Aceste date îți vor spune totul despre traficul site-ului tău.

Iar tu vei ști cum să optimizezi paginile web și ce fel de conținut să publici pentru a-ți mulțumi clienții și cititorii.

Concluzii

Sfaturile de mai sus te vor ajuta să pornești la drum cu un site WordPress fără greșeală. Urmând aceste recomandări te asiguri că paginile tale web sunt rapide, optimizate pentru toate dispozitivele media și pregătite pentru o bună indexare organică.

În continuare va trebui să alegi ce informație publici. Contentul te va ajuta să te diferențiezi față de competiție. Însă, dacă site-ul tău nu este unul performant, atunci tot ceea ce vei face nu va aduce niciun rezultat.

Așadar, asigură-te că aplici recomandările explicate în acest articol înainte de a dezvolta o strategie de conținut.

Echipa ServHost este aici să îți ofere suportul de care ai nevoie. Folosește pagina noastră de contact și spune-ne mai multe despre proiectul tău online. Îți vom răspunde de îndată și te vom ajuta să realizezi tot ceea ce ți-ai propus.

Sfaturi similare găsești în articolele noastre de pe blog.

Dăm startul afacerii tale online?

Despre Ninel Decu

Sunt tatăl a doi copii, autor de cursuri online, mentor, iar împreună cu soția mea am fondat în 2008 compania SERVHOST. În 2023 am depășit bariera de 1000 de clienți activi, în cadrul companiei SERVHOST. Sunt autorul a două cursuri online: ”Primii pași în WordPress” și “Cum să creezi un Funnel de Vânzare de la 0”. Ambele mi-au generat vânzări de câteva mii de EURO.