1. Blog
  2. Wordpress
  3. 3 motive să alegi WordPress pentru site-ul tău de prezentare
Wordpress |

3 motive să alegi WordPress pentru site-ul tău de prezentare

Scris de Ninel

Ai nevoie de o prezență activă în mediul online care să transmită valorile afacerii tale în cel mai eficient mod posibil? În acest caz trebuie să iei în calcul realizarea unui site de prezentare în WordPress.

Un site de prezentare este o carte de vizită modernă. Aproape orice fel de interacțiune pe care o ai cu clienții și cu partenerii tăi de business se realizează online. O faci zilnic prin email, prin rețele de social media, sau prin intermediul serviciilor de chat interactiv.

Ei bine, până să ajungă să te contacteze, clienții și partenerii tăi vor încerca să afle cât mai multe lucruri despre tine și despre serviciile pe care le oferi. Și după cum îți poți da seama, o vor face online.

site in wordpress

Spune-le cu ce te ocupi, cum îi poți ajuta și cum vei comunica cu ei. Încearcă să fii cât mai transparent. O pagină „Despre noi” va fi utilă din acest punct de vedere pentru că acolo vei putea descrie toate atuurile tale. Nu uita nici de formularul de contact pentru că așa vei comunica cu cei care au nevoie de ajutorul tău.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Paginile Despre Noi și Contact sunt cele care te ajută să comunici în mediul online. Pe de o parte îți spui punctul de vedere și mai apoi inviți la dialog. Poți privi acest „dialog” din punctul de vedere al unei conversații reale: o comunicare eficientă este posibilă doar dacă există un emițător, un destinatar și un mesaj.

Desigur, comunicarea cu clienții tăi o faci prin intermediul site-ului de prezentare. Iată de ce este bine să folosești WordPress pentru a-ți ușura munca.

Ce este WordPress?

WordPress este o platformă de tip open-source utilizată inițial pentru publicarea de bloguri. Open-source înseamnă că o vei putea modifica după bunul plac cu ajutorul modulelor gratuite sau plătite.

În prezent platforma oferă suport pentru orice tip de activitate online: dezvoltare de bloguri, creare de site-uri de prezentare, realizare site-uri de tipul one-pager și creare magazine online complexe.

Mai mult, WordPress poate fi integrat ușor și rapid cu Google Analytics. Astfel poți avea rapoarte despre activitatea organică a site-ului tău. În plus, generezi un sitemap direct din panoul de administrare și poți conecta diferite pluginuri cu contul tău Google Search Console.

Pe scurt, platforma oferă un pachet complet pentru realizarea de pagini web. Este ideală pentru începători și utilă pentru cei mai experimentați dintre noi.

De ce trebuie să o folosești și tu pentru crearea și administrarea unui site de prezentare? O să-ți prezint cele mai importante 3 motive pentru care WordPress te poate ajuta să ai succes în mediul online.

Site de prezentare în WordPress: 3 motive să începi promovarea ta online

Investiție minimă

Ei bine da, WordPress oferă cea mai accesibilă soluție pentru crearea și administrarea unui website de prezentare. Dacă nu ai un buget dedicat pentru promovarea în mediul online, nu ai motive să îți faci griji.

instalare wordpress

Instalarea WordPress este gratuită. Tot ceea ce trebuie să plătești este domeniul pe care l-ai ales și serviciile de găzduire web. Practic, realizarea site-ului de prezentare este gratuită.

Învață cum să alegi cea mai bună soluție pentru găzduire domeniu.

Instalarea WordPress se face simplu și rapid: descarci aplicația de pe site-ul oficial, dezarhivezi fișierele primite, le urci pe server, creezi baza de date din cpanel iar mai apoi finalizezi instalarea platformei.

Chiar dacă pare, nu este complicat. De fapt, toată instalarea este intuitivă și poate fi făcută în câteva minute. Desigur, dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita și contactează-ne.

Vei avea mai apoi acces la site-ul tău direct din platforma de admin pe care o poți accesa la adresa https://www.nume_de_domeniu/wp-admin.

Pentru început, obișnuiește-te cu panoul de administrare WordPress. Poți învăța ce poți face din meniul de administrare citind articolul nostru despre cum să creezi un site web.

Interfață intuitivă

Cel mai important motiv pentru care trebuie să creezi un site de prezentare în WordPress este ușurința cu care o poți face. Platforma de dezvoltare online asigură o interfață intuitivă, dar completă.

Vei avea la dispoziție un meniu ușor de înțeles prin care vei naviga rapid chiar dacă nu ai cunoștințe de programare web.

panou de administrare wordpress

WordPress primește actualizări periodice care vor ghida activitatea ta de administrare. Actualizările sunt atât pentru îmbunătățirea funcționalității cât și pentru a fluidiza meniul deja existent. Nu uita că este important să folosești cea mai nouă versiune de WordPress pentru a te putea bucura de toate opțiunile disponibile. Învață cum să aplici update-urile WordPress eficient.

În plus, poți începe crearea site-ului de prezentare imediat. Poți alege din numeroase template-uri de teme predefinite disponibile sub meniul Appearance – >Themes. În partea dreaptă a imaginii principale vei vedea temele WordPress disponibile.

Poți opta pentru teme gratuite, sau plătite, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru realizarea site-ului tău de prezentare.

Temele gratuite oferă destule opțiuni de particularizare pentru afaceri și servicii aflate la început de drum. Așadar, le poți alege fără niciun fel de probleme. Dacă vei simți nevoia de a modifica tema în profunzime, atunci poți trece la varianta plătită. Aceasta va extinde posibilitățile de modificare deja existente și va oferi suport din partea dezvoltatorilor.

Setează tema aleasă și începe să o personalizezi pentru a-ți crea prezența ta în mediul online. Folosește opțiunile integrate în tema ta și extinde-le prin intermediul pluginurilor și widget-urilor speciale. Astfel vei personaliza funcționalitatea site-ului tău de prezentare WordPress.

Posibilități nenumărate de customizare

Fiecare temă WordPress poate fi modificată, personalizată și customizată. Chiar dacă nu ai cunoștințe de programare vei putea să modifici tema instalată după bunul tău plac. Sau, învață cum să alegi o temă WordPress custom.

Majoritatea temelor (în special cele plătite) oferă posibilități de customizare intuitive de tipul one-click și drag-and-drop. Pe scurt, ai blocuri predefinite cu ajutorul cărora personalizezi template-ul existent. Doar tragi cu mouse-ul câmpul pe care vrei să îl adaugi, sau pe care vrei să îl modifici și vezi rezultatele în timp real.

modificare tema wordpress

Poți adăuga pagini noi, poți schimba culorile temei, poți adăuga text, imagini și videoclipuri și te poți juca cu diverse customizări de design on-page.

Pentru a avea o muncă și mai ușoară te poți folosi de pluginuri dezvoltate de alți utilizatori WordPress. Aceste mici progrămele vor extinde caracteristicile temei pe care ai instalat-o și vor adăuga noi oportunități de personalizare.

De exemplu, poți învăța cum să instalezi și folosești pluginul Yoast SEO, sau Contact Form 7. O listă cu cele mai populare pluginuri SEO pe care le poți folosi pentru site-ul tău WordPress o poți găsi aici.

Nu exagera cu modulele pe care le instalezi. Fiecare plugin va contribui la încetinirea site-ului tău de prezentare în WordPress. Monitorizează activitatea acestor mici progrămele și folosește doar ce este esențial pentru tine.
Desigur, este bine să ai un plan în ceea ce privește structura și designul site-ului tău de prezentare. În acest fel vei lucra organizat și vei putea include toate informațiile pe care vrei să le transmiți pe pagina web nou creată.

Sfaturi care te pot ajuta

Îți recomandăm să alegi o temă plătită pentru a beneficia de toate caracteristicile existente și pentru a beneficia de suport din partea dezvoltatorilor.

Înainte de a alege să creezi un site de prezentare în WordPress alocă timp pentru a te familiariza cu platforma. Doar în acest fel vei reuși să realizezi o pagină web care va converti eficient.

În mediul online tendințele sunt în continuă schimbare, ceea ce înseamnă că va trebui să fii mereu informat și să adaptezi pagina ta de prezentare conform cu algoritmii de indexare Google.

Citește articolele noastre recente pentru a învăța cum poți avea un site de succes. Indexarea în motoarele de căutare și optimizarea SEO on și off page a website-ului tău sunt următoarele etape pe care trebuie să le urmezi.

În plus, va trebui să ai conținut de calitate. Nu uita, „Content is king” în comunicarea online. Va trebui să alegi cuvintele cheie specifice domeniului tău de activitate și va trebui să creezi textul site-ului de prezentare în jurul lor.

Nu îți face griji, poți folosi pluginuri care să te ajute să înveți care sunt cele mai bune practici SEO de urmat în 2019. În plus, poți oricând să ne contactezi (folosește pagina de contact Servhost) dacă ai nevoie de sfaturi sau dacă vrei să ne lași pe noi să ne ocupăm de prezența ta în mediul online.

Suntem aici și te putem ajuta dacă nu ai timpul necesar pentru a învăța cum să folosești WordPress. Știm, timpul tău este prețios și trebuie să îl valorifici cât mai bine.

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Bune practici de web design pentru o pagină de produs

Scris de Ninel ianuarie 14 2021

Un magazin online nu este la fel de ușor de gestionat precum un site de prezentare. Succesul în acest caz depășește targetul volumului de trafic. […]

5 soluții prin care securizezi un magazin online WordPress

Scris de Ninel februarie 27 2020

În ultima perioadă auzim tot mai des despre website-uri infectate. Despre atacuri cibernetice care nu vizează o platformă anume, ci reprezintă o demonstrație de putere […]

De ce ai nevoie de un curs WordPress?

Scris de Ninel octombrie 23 2017

Crearea de conținut pe internet a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani. Numărul de site-uri de prezentare și bloguri personale sau de nișă crește […]