1. Blog
  2. Wordpress
  3. 9 Avantaje ale realizării unui site pe WordPress
Wordpress |

9 Avantaje ale realizării unui site pe WordPress

Scris de Ninel

În afaceri este precum în viață. Fiecare decizie, pas, cuvânt sau acțiune pe care o întreprinzi îți poate aduce succesul sau dimpotrivă, eșecul. Dacă și tu te-ai gândit deja să-ți începi o afacere, atunci cu siguranță ai cântărit care sunt cele mai bune decizii pentru a-ți duce la bun sfârșit planurile.

Bănuim că știi deja importanța mediului online pentru orice tip de afacere și că indiferent de domeniul în care activezi, site-ul este unul dintre pilonii esențiali. Fără el, este ca și când ai dori să conduci o mașină al cărei motor prezintă defecțiuni. Complicat, nu-i așa?

Un astfel de scenariu s-ar putea întâmpla dacă nu iei în considerare din timp crearea unui site. Și cum platforma pe care acesta urmează să fie găzduit este crucială la rândul ei, în cele ce urmează îți vom prezenta care sunt avantajele de a avea un site WordPress.

Pentru început, trebuie să știi că platforma WordPress este o opțiune recomandată pentru diverse tipuri de afaceri, de la site-uri de prezentare, blog-uri și până la magazine online. Mai multe detalii privind găzduirea unui magazin online pe WordPress poți afla dintr-un articol anterior. Până atunci însă, să ne întoarcem la discuția despre beneficiile unui site pe platformă WordPress.

Cum te ajută crearea unui site pe WordPress?

#1. Flexibilitatea platformei

Oricare ar fi gusturile tale sau viziunea de ansamblu privind imaginea website-ului, WordPress îți oferă o varietate de design-uri, teme și culori. În consecință, este aproape imposibil să nu găsești ceva care să fie pe placul tău și care să rezoneze cu modul în care dorești să comunici cu viitorii tăi clienți.

IDEILE tale pot fi transformate
într-o AFACERE

Alege Găzduirea potrivităWeb Design

Spre exemplu, dacă îți dorești ca anumite pagini din site să aibă un design distinct sau o paletă de culori diversificată, WordPress îți oferă această posibilitate cu ușurință. Însă, sfatul nostru este să țintești spre a avea un website uniform, plăcut vizual.

#2. Adaptabil dispozitivelor mobile

Adaptabilitate dispozitive mobile

În această eră digitalizată, majoritatea oamenilor folosesc telefoanele mobile pentru a efectua diverse căutări, astfel că utilizarea desktop-ului a rămas în plan secundar. Prin urmare, a devenit o necesitate pentru toate site-urile de a fi create astfel încât design-ul lor să se adapteze smartphone-urilor pentru a fi simplu și ușor de navigat.

WordPress include teme și opțiuni care facilitează realizarea site-ului de asemenea manieră încât să se adapteze navigării de pe dispozitivele mobile. Mai mult decât atât, un site WordPress recunoaște în mod automat dacă un utilizator îl accesează de pe mobil sau desktop și configurează în mod automat conținutul în funcție de context.

#3. Sporește optimizarea organică

Limbajul simplu folosit la crearea unui website pe WordPress contribuie la o bună indexare a conținutului site-ului. De aceea, motoarele de căutare precum Google pot indexa și citi cu ușurință website-urile de acest gen și le pot lista cât mai sus în căutările organice efectuate.

Bineînțeles, pentru a contribui la o mai bună optimizare, WordPress îți oferă posibilitatea de a adăuga meta titluri, meta descrieri și cuvinte cheie atât paginilor din site, cât și articolelor pe care intenționezi să le postezi.

Mai mult, această funcționalitate îți indică cu exactitate ce fel de îmbunătățiri trebuie făcute în cazul în care meta-urile nu sunt adecvate ori cuvintele cheie nu se regăsesc în anumite secțiuni din conținutul site-ului.

Optimizare organica

 #4. Varietate de plugin-uri/extensii

Ori de câte ori website-ul tău are nevoie de o nouă funcționalitate, poți fii sigur că platforma WordPress este ajutorul tău de nădejde. Prin urmare, cosmetizarea site-ului este cât se poate de ușoară.

Prin simpla instalare a unor plugin-uri (extensii), se pot adăuga o varietate de noi caracteristici și funcționalități astfel încât cerințele tale să fie satisfăcute și afacerea ta să fie vizibilă în mediul online. Unul dintre cele mai întâlnite plugin-uri este SEO by Yoast care îți indică dacă paginile din site și articolele pe care le publici sunt optimizate corect sau nu.

#5. Update-uri constante

Orice website este precum o mașină. Are nevoie de mentenanță continuă pentru a rezista în timp și pentru a fi performantă. De aceea, unul dintre marile benficii ce se regăsesc pe WordPress sunt tocmai actualizările constante. Ele se pot efectua atât manual, cât și automat în funcție de setările dorite.

În acest mod, ai siguranța că site-ul tău funcționează în condiții optime și că oferă o experiență plăcută și relevantă vizitatorilor tăi.

#6. Securitatea site-ului

Platforma WordPress oferă un grad înalt de securitate site-urilor și te scutește de grija activităților suspecte. Important de menționat aici este și faptul că experiența echipei cu care lucrezi pentru realizarea site-ului este crucială pentru configurarea caracteristicilor privind securitatea acestuia.

#7. Integrarea butoanelor de social media

Butoane de social media

Se spune că Sharing is Caring, adică informațiile pe care dorești să le transmiți s-ar pierde dacă nu ar putea fi împărtășite cu cei din jur. Însă, cu ajutorul WordPress, se pot adăuga foarte simplu la sfârșitul unui articol butoanele de distribuție în rețelele de socializare.

Astfel că, odată ce postezi un articol pe blog și este citit de către audiența țintă, cititorii în cauză vor putea promova conținutul pe Facebook, LinkedIn, Twitter și multe alte rețele, în funcție de opțiunile inserate.

#8. Interfață de administrare intuitivă

Chiar și persoanele care nu sunt familiarizate cu domeniul IT, pot administra cu ușurintă un site pe WordPress. Interfața platformei este intuitivă, astfel că, în cazul în care îți dorești să modifici chiar tu conținutul din anumite pagini ori să publici un articol, o poți face prin câțiva pași simplu.

Nu-ți face griji că s-ar putea să apară greșeli care să dăuneze website-ului, întrucât meniurile și comenzile sunt denumite explicit, iar pe YouTube găsești diverse tutoriale pe cale le poți vizualiza ori de câte ori este cazul.

#9. Control mai mare

Spre deosebire de website-urile tradiționale, un site WordPress îți conferă mai multă autoritate în ceea ce privește comentariile care apar la finalul postărilor pe blogul tău. Astfel că, înainte ca orice comentariu să poată fi afișat, el trebuie să fie aprobat de către administratorul site-ului. Prin urmare, tu poți filtra cu ușurință opiniile oamenilor, mai ales pe cele care sunt nefondate și cârcotașe.

În egală măsură, poți decide cui oferi acces la platformă. Ar putea fi persoanele cu care colaborezi și care se ocupă de mentenanța site-ului ori de publicarea articolelor.

Sperăm că această listă de avantaje îți oferă încrederea de care ai nevoie pentru a opta pentru un site WordPress. Dorințele tale pot deveni realitate cu ajutorul serviciilor noastre de web design.

Până la următoarea discuție, îți urăm mult spor în toate activitățile!

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

WordPress pentru începători: cum instalezi și folosești Yoast SEO

Scris de Ninel mai 2 2019

Succesul în online depinde în mod direct de poziționarea organică a siteului tău. De aceea este important să înveți cum să-ți optimizezi paginile web pentru […]

3 soluții de urmat dacă magazinul online în WordPress se încarcă greu

Scris de Ninel iunie 27 2019

Ai un magazin online care folosește WordPress și care se încarcă mult prea greu? Din păcate, nu ești singurul. Tot mai mulți administratori de site […]

Magazinul online Woocommerce: 5 sfaturi care îți pot salva afacerea

Scris de Ninel februarie 13 2020

Ai o idee de business și vrei să dezvolți o afacere de acasă? Soluția magazinului online în WordPress, prin Woocommerce, este cu siguranță mai mult […]