Idei de afaceri mici în online, sau cum să ai un business după job
Ai o pasiune de pe urma căreia îți dorești să scoți profit? Sau, înainte de a trece la treabă, vrei să afli care sunt cele mai bune idei de afaceri mici în online? Ți-e teamă că s-ar putea să nu meargă?
Ai ajuns în locul potrivit. În articolul de astăzi ți-am pregătit o listă numai bună de idei de business pe care le poți pune în practică imediat. Sau atunci când te simți pregătit. Și, dacă ceva te ține pe loc, află cum să scapi de blocaje și să te apuci de treabă în afacerea ta.
Ce este o afacere?
O afacere reprezintă orice inițiativă care urmărește câștigul unui profit. Există tot felul de afaceri – mici, cu un singur angajat, medii, cu zeci de angajați sau mari, cu sute sau chiar mii.
La un moment dat, te-ai gândit că ți-ar plăcea să ai un mic business doar al tău. Să nu ai angajați neapărat din prima, dar să ai o afacere administrată în totalitate de tine.
Gândul că tu ești propriul tău șef s-ar putea să fie măgulitor. Nu îți spune nimeni ce să faci, tu îți administrezi bugetul, tu decizi direcțiile pe care să mergi. În plus, faci ceea ce îți place, fapt care te motivează să-ți faci treaba cât mai bine.
TU vii cu ideea,
NOI te susținem cu soluția și implementarea ei
Însă demararea unei afaceri, fie ea mică sau mare, este un subiect amplu de discuție. Nu voi acoperi tot în acest articol însă te voi ajuta cu cea mai importantă etapă, adică îți voi arăta ce idei de afaceri poți pune în practică și de ce ai nevoie ca afacerea ta să fie pe primele locuri în online.
Vrei informații specifice? Atunci consultanța în afaceri 1 la 1este cheia.
Idei de afaceri mici în online
Prima etapă în demararea unei afaceri este, ei bine, ideea. Ce anume îți dorești să vinzi? Căci despre asta este vorba. Ajungi să ai un profit dacă vinzi anumite produse ori servicii.
Însă trebuie să fii foarte atent la acest aspect.
Vrei să ai profit? Atunci trebuie să vezi ce se caută pe piață.
Vrei să fii mulțumit de produsele sau serviciile pe care le vinzi? Atunci trebuie să fii sincer cu tine și să vezi la ce ești bun și ce ți-ar plăcea să faci.
Găsește un echilibru între cele două și asta va fi ideea ta de afacere.
Dar, așa cum ți-am promis, ți-am pregătit câteva idei care să te inspire.
Produse handmade
Dacă ai un job care te solicită din punct de vedere psihic, să începi o mică afacere cu produse handmade este o alegere mai mult decât potrivită pentru tine. Mai ales dacă ești îndemânatic. Astfel, reușești să îmbini utilul cu plăcutul și să te și relaxezi, în același timp.
Poți alege să faci orice:
- lumânări din ceară de soia;
- cercei din materiale eco;
- decorațiuni;
- săpunuri;
- produse home&deco.
Ai nevoie de mai multă inspirație? Vezi care sunt avantajele vânzării de produse handmade online.
Mini studio foto
Ești pasionat de fotografie și ești foarte atent la detalii? Atunci creează-ți un mini studio foto la tine acasă.
Vrei să știi care sunt avantajele unei astfel de afaceri? Gândește-te numai la faptul că orice magazin online, fie el mare sau mic, are nevoie de fotografii de produs. Tu vei putea să-ți oferi serviciile tuturor celor care comercializează produse ca:
- bijuterii handmade;
- articole de încălțăminte
- articole de îmbrăcăminte;
- mâncare și băutură;
- accesorii de protecție pentru gadgeturi electronice;
- agende, jurnale;
- decorațiuni;
- produse de îngrijire;
și multe, multe altele. Bineînțeles, o să ai nevoie de un aparat foto DSLR (adică un aparat căruia să-i schimbi obiectivele), obiective macro și fundaluri de diverse culori. În plus, o să mai nevoie și de un soft de editare, pentru a putea livra cele mai bune fotografii.
Personalizare de obiecte
Personalizarea obiectelor a prins tot mai mult teren în ultimul timp. Cu doar puțină organizare, poți să profiți de acest lucru și să ai propria ta afacere cu obiecte personalizate. Multe persoane adoră obiecte precum căni, tricouri sau pixuri cu mesaje amuzante pe care să ofere cadou.
Vrei și mai multă inspirație? Ți-am pregătit un alt articol cu modele de business online. Află care sunt cele mai bune metode de a avea un business după job.
Metode de promovare online
Am listat câteva idei care să te inspire în ceea ce privește viitorul tău business după job. Însă mai există un aspect pe care trebuie să-l discutăm.
Dacă vorbim de idei de afaceri în online, trebuie să iei în calcul faptul că potențialii tăi clienți vor veni din…online.
Acest lucru înseamnă că trebuie să-ți faci afacerea cunoscută în acest mediu. Cum?
Site de prezentare
În primul rând, afacerea ta trebuie să aibă o casă. Un loc unde potențialii clienți să-ți poată admira produsele și să le poată achiziționa. Nicio afacere nu e completă și nu poate fi promovată eficient în online dacă nu are un site de prezentare bine pus la punct sau un blog.
Fiind la început, îți recomand un blog cu un design atractiv în platforma WordPress. Aceasta este una dintre cele mai ușoare și mai intuitive platforme. Astfel, nu-ți va fi dificil să faci chiar tu mici modificări. Află și ce să alegi dintre website one-page sau multipage.
Și, dacă ai nevoie de ajutor cu stabilirea structurii paginii sau configurarea temei, nu ezita și contactează-ne.
Hosting performant
Site-ul business-ului tău va avea nevoie și de servicii hosting pentru a putea performa online ca la carte. De ce? Pentru că, dacă pachetul de hosting pe care îl alegi nu este compatibil cu afacerea ta, e posibil ca site-ul tău să se blocheze sau să nu ruleze cum trebuie conținutul.
Așa că apelează la specialiști în domeniu și află care este cea mai bună alegere pentru afacerea ta online.
Instalare modul e-commerce
Vrei ca site-ul tău de prezentare să aibă integrat și un magazin online? Află de ce să-ți integrezi magazinul online pe un site de prezentare. Este mai mult decât recomandat să ai propriul magazin online, mai ales pe o platformă ca WordPress.
Așa cum îți ziceam și mai sus, această platformă este intuitivă, se configurează ușor, față de o platformă custom. Dar, dacă ți se pare dificil, te putem ajuta cu instalarea modulului de e-commerce cât ai clipi.
Promovare social media
După ce reușești să ai propriul site de prezentare, un pachet de hosting care să ți se potrivească, precum și un modul de e-commerce, afacerea ta mai are nevoie și de promovare online.
Nu uita:
- să construiești un profil de buyer persona;
- să alegi rețelele sociale care ți se potrivesc;
- să crești rapid volumul de trafic pe site;
- să-ți construiești un brand puternic.
- să-ți construiești un sales funnel.
Cu recomandările potrivite și ajutor specializat, nu este deloc dificil să începi o afacere de acasă.
Nu ezita să ne dai mai multe detalii despre ideile tale de afaceri în online. Apelează cu încredere la specialiștii ServHost.
Pe data viitoare!