Începe o afacere de acasă. Cele mai populare idei care aduc bani pe timp de criză

idei afaceri de acasa timp de criza

Sumarizare articol

Cu toții auzim tot mai des că trebuie să lăsăm banii să muncească pentru noi. Că este bine să ne punem la adăpost pentru perioadele mai puțin plăcute din punct de vedere financiar.

Și, acum, de când cu noua criză economică cauzată de pandemia COVID-19, parcă înțelegem mai bine aceste sfaturi.

Tot mai multe persoane devin interesate de educația financiară. Motivele sunt lesne de înțeles. Chiar și clienți, colaboratori sau cititori ai blogului ServHost ne adresează întrebări legate de posibilitatea dezvoltării unei afaceri de acasă.

Fie că vorbim despre mame aflate în concediu post-natal, de angajați care lucrează de acasă, sau de tineri care nu știu cum să își organizeze mai bine timpul liber, cuvintele afacere de acasă sunt rostite tot mai des.

Dacă și tu ai ajuns să citești acest articol căutând pe Google informații legate de cum poți face bani de acasă, ți-am pregătit o listă cu cele mai populare idei care aduc bani. Desigur, vorbim despre idei de afaceri pe care să le începi din confortul propriei locuințe, cu buget redus și timp limitat.

Hai să vedem despre ce este vorba mai exact.

Lasă banii să muncească pentru tine: începe o afacere de acasă

Idiferent de situația ta financiară actuală, poți oricând să pui bazele unei mici afaceri. Nu ai nevoie de un buget considerabil, ci doar de voință și puțină organizare.

Despre cum să validezi o idee de afaceri ți-am vorbit deja într-un articol separat.

Dar, până la a valida o idee, trebuie să ieși din zona de confort. Este primul și cel mai greu pas de făcut.

Pune temerile în plan secund. De regulă, cu cât aștepți mai mult, cu atât scad șansele de reușită.

Parcurge lista de mai jos, corelează informațiile cu ceea ce îți place să faci și cu lucrurile la care te pricepi și nu mai aștepta. De îndată ce scapi de blocaje vei vedea totul mult mai clar.

Cele mai populare idei pe care să le transformi în afaceri de acasă pe timp de criză

Cursuri online

Chiar dacă pare deja o piață suprasaturată, află că de la începutul pandemiei, numărul celor dornici de a urma un curs online s-a dublat. Și asta în doar jumătate de an.

Cu siguranță această tendință se va păstra și în perioada următoare având în vedere dorința multora de a se respecializa. Cum unele domenii de activitate au devenit din ce în ce mai puțin relevante în această perioadă, un număr tot mai mare de persoane doresc să schimbe jobul actual cu unul capabil să ofere siguranță și stabilitate în noul context economic.

Așadar, dacă ai experiență într-un domeniu care nu este afectat atât de mult de criza financiară, îți recomand modelul de business al cursurilor online.

idei afaceri cursuri online

Va fi nevoie să ai o certificare în acest sens, însă pașii nu sunt complicați. Găsești mai multe informații despre această procedură pe site-ul oficial ANC, aici.

Blogul ca sursă de venit

Aceasta nu este o idee nouă sau revoluționară și sunt sigur că te-ai gândit și tu la posibilitatea de a-ți deschide un blog.

Chiar dacă este o metodă deja clasică de a face bani de acasă, blogul rămâne una dintre cele mai sigure și fiabile soluții la care poți apela. În special atunci când nu ai un buget de început pe care te poți baza.

Despre cum să faci un blog de succes am mai povestit în articolele ServHost.

Însă, întrebarea cea mai potrivită este cum monetizezi blogul pentru a-l transforma dintr-o simplă pasiune într-o afacere profitabilă?

Și la această întrebare găsești răspunsuri și recomandări tot în articolele noastre. Recent am scris despre 11 metode eficiente de a face bani din blog, sau despre cum creezi un blog gratuit în WordPress.

Ideea principală este că blogul poate fi un job pe care să îl faci din pasiune, după serviciul tău uzual. Este o bună metodă de a te relaxa după muncă și de a învăța lucuri noi. În plus, îți aduce reale beneficii financiare pe măsură ce reușești să aduci cât mai mulți cititori în paginile sale.

Creator de conținut

Faptul că majoritatea businessurilor se mută în online este un lucru pe care îl poți folosi în avantajul tău.

Prezența tot mai mare în online a afacerilor românești nu înseamnă decât o cerere crescută pentru servicii de content și copywriting.

Pe scurt, creatorii de conținut sunt la mare căutare în această perioadă.

Așa că, dacă ești o persoană creativă, la curent cu ultimele update-uri ale algoritmilor de indexare, poți foarte ușor să-ți transformi pasiunile într-o afacere de acasă.

Iar această idee de afaceri chiar nu presupune o investiție inițială care să-ți dea peste cap economiile.

Trebuie doar să creeazi un site în care să-ți prezinți serviciile și prin care să faci dovada calității conținutului. Nu uita, site-ul tău este primul mod prin care îți impresionezi potențialii clienți.

Vezi și articolul în care ți-am vorbit despre cum creezi un site care să-i atragă pe cititori.

Specialist SEO

Să fii creator de conținut este o idee bună de afacere, așa cum am văzut deja.

Însă, important nu este doar conținutul de calitate. Ci faptul că acest conținut ajunge la publicul țintă.

Pe scurt, vorbim despre optimizări SEO în vederea poziționării site-urilor în primele poziții Google.
Dacă deja ai experiență în acest domeniu, de ce să nu o transformi într-o afacere de succes?

Prezintă-ți serviciile de specialist SEO pe un site de prezentare și promovează-te și prin anunțuri plătite.

Apoi, ajută site-urile clienților să crească rapid în indexare. Vei vedea, aceste servicii îți vor asigura un venit constant, chiar din confortul propriei locuințe.

continut online de calitate

O mică recomandare: pentru început, oferă un serviciu gratuit prin care să-ți atragi clienții. O idee bună este un audit SEO.

Web designer

Tot contextul actual ne ghidează și către următoarea idee de afacere. Web designerul, sau persoana care decide cum va arăta o anumită prezență în mediul online.

Servicii adiacente și indispensabile atunci când vorbim despre prezența unui business în mediul online.

Iar activitățile unui web designer nu includ doar template-uri de site. Poți opta să extinzi aceste servicii și să incluzi:

  • Identitate de brand;
  • Identitate vizuală completă: cărți de vizită, materiale publicitare, bannere, publicitate on și off line etc.;
  • Editare foto și video;
  • Animații grafice;
  • Materiale pentru anunțuri online;
  • Administrare platforme de social media;
  • Mentenanță lunară a platformelor web.

Dacă vrei să îți faci o idee mai bună despre acest tip de afacere, citește despre cum comunici eficient cu o firmă de web design.

Magazin online cu produse românești

Produsele autohtone sunt din ce în ce mai populare. În plus, trend-urile eco, bio, natural sunt în plină ascensiune și vor continua să fie chiar și pe perioada unei crize financiare acute.

Așa că, un magazin online cu produse românești este o bună idee pentru o afacere online.

În funcție de ceea ce îți place să faci, vei găsi cu siguranță idei care să îți aducă bani de acasă.

De la produse handmade decorative, la prăjituri bio, dulcețuri, murături sau bijuterii create din materiale biodegradabile, la haine populare și cadouri pentru zile onomastice. Toate sunt soluții și modele de business pe care le poți încerca cu încredere.

Pentru a avea succes cu un magazin online îți recomand atât optimizarea SEO a shopului cât și promovarea prin reclame plătite. Cu buget mic dedicat segmentului de marketing la început, vei vedea cum, încet încet afacerea ta prinde contur.

Vezi care sunt cele mai populare modele de business pentru mediul online.

Nu ezita să ne spui care sunt planurile tale de business, dar mai ales, ce te reține în a începe o nouă afacere de acasă. Ne poți scrie rapid și ușor folosind secțiunea comentariilor de mai jos.

Dăm startul afacerii tale online?

Despre Ninel Decu

Sunt tatăl a doi copii, autor de cursuri online, mentor, iar împreună cu soția mea am fondat în 2008 compania SERVHOST. În 2023 am depășit bariera de 1000 de clienți activi, în cadrul companiei SERVHOST. Sunt autorul a două cursuri online: ”Primii pași în WordPress” și “Cum să creezi un Funnel de Vânzare de la 0”. Ambele mi-au generat vânzări de câteva mii de EURO.