1. Blog
 2. Business
 3. Cum să faci bani de acasă: 3 idei la care nu te-ai gândit
Business |

Cum să faci bani de acasă: 3 idei la care nu te-ai gândit

Scris de Ninel

Ai timp la dispoziție și nu știi cum să îl fructifici? De ce nu încerci o afacere de acasă?

Știu, sunt sigur că ai auzit asta de mult prea multe ori: lasă banii să muncească pentru tine și nu invers.

Sigur, este ușor de spus, mai greu de aplicat. În special dacă nu ai chiar profilul unui antreprenor.

Apropo, vezi care este, în teorie, profilul unui antreprenor de succes.

Dar, aceste lucuri nu trebuie să conteze și să te descurajeze. Pentru a face bani de acasă ai nevoie doar de motivație, implicare și puțin timp liber (zilnic de preferabil).

TU vii cu ideea,
NOI te susținem cu soluția și implementarea ei

Pachete de HostingWeb Design

Dacă ai luat deja în considerare asta, însă ai epuizat toate sursele de inspirație, nu-i nimic. Este dificil să găsești o idee bună de afacere. O idee care să plece de la o investiție minimă și care să-ți permită și să mergi la un job obișnuit.

Cu toate acestea, există soluții chiar și pentru cei mai sceptici dintre noi. Desigur, temerile referitoare la succesul modelului de business există. Contează doar să vezi dincolo de ele și să te apuci de treabă.

ce sa faci pentru a face bani de acasa

Tocmai de aceea o să vorbim despre 3 idei de afaceri mai puțin întâlnite. Nu garantez că vor fi ieșite de comun, sau extraordinare. Poate nu pentru mulți dintre voi. Dar, sunt surse bune de venit cu investiție minimă, perfecte pentru perioade de criză financiară. Și, reprezintă o bază de la care poți oricând dezvolta și alte idei perfecte pentru afaceri de acasă.

Preparate bio, ușor de făcut

Că stai la bloc sau la casă, poți oricând pune bazele unei afaceri profitabile. Produsele bio ușor de făcut nu țin neapărat de o cultură proprie pe care să o valorifici. Ajută, dar nu este obligatorie.

În plus, cine spune că nu poți cultiva, pe balcon, o parte dintre ingredientele pe care le folosești la anumite preparate?

Atunci când spun afacere de acasă cu preparate bio, ușor de făcut, mă gândesc la:

 • Prăjituri, torturi, fursecuri, ciocolată și alte dulciuri;
 • Produse de panificație așa cum este pâinea, cozonacul, aluatul pentru pizza, cornuri și altele;
 • Produse de patiserie precum brânzoaice, ștrudel cu mere, melc cu nucă etc.;
 • Dulcețuri făcute în casă, compoturi sau miere de albine;
 • Bere artizanală;
 • Murături, zacuscă și alte produse pentru anotimpul rece.

Acestea sunt doar câteva exemple. Poți extinde lista cu fructe de pădure, căpșune, vișine, mere și orice poți cultiva într-o livadă, sau în curtea casei.

Pentru multe dintre acestea poți obține chiar și finanțare.

Desigur, vei avea nevoie de certificat și autorizație de producător, dar nu sunt aspecte care să te întoarcă din drum.

După cum am zis la început, cu răbdare și perseverență poți avea o mică afacere de succes, pe care o poți dezvolta și extinde în funcție de posibilități.

Orice spațiu, indiferent de mărime poate fi valorificat. Soluții există chiar și dacă nu ai o grădină la dispoziție. În plus, succesul vânzării de produse autohtone, naturale, este aproape garantat.

Produse handmade

Despre produsele handmade sunt sigur că ai mai auzit. Diferența este că, în prezent, există o cerere în creștere pentru acest tip de produse. Și nu mă refer la piețele și târgurile clasice.

Lucrurile handmade s-au mutat încet, încet în mediul online. Cei care le preferă s-au obișnuit să facă cumpărăturile online și atunci ai o mare deschidere în ceea ce privește publicul țintă.

Iar când vine vorba despre inspirație, nu prea există limitări. Ca produse handmade bune pentru afaceri de acasă poți lua în considerare:

 • Tablouri;
 • Obiecte de decor;
 • Produse de uz casnic;
 • Soluții de depozitare;
 • Bijuterii și accesorii vestimentare;
 • Haine și încălțăminte;
 • Accesorii pentru telefoane, tablete și laptopuri;
 • Cadouri.

Despre produse handmade care se vând bine ți-am vorbit deja într-un articol anterior.

Avantajul acestei soluții îl reprezintă plăcerea. Plăcerea de a transforma un hobby într-o afacere de succes. În plus, muncești atunci când ai timp, atât cât ai timp. Vânzările depind de asta, așa că tu influențezi în mod direct evoluția businessului.

Un bun profesor

Dacă ești foarte priceput într-un domeniu anume, de ce să nu îi înveți și pe alții?

Cursurile online au devenit foarte populare în contextul actual. De la apariția pandemiei COVID-19 tot mai multe persoane sunt interesate să își schimbe locul de muncă. De aceea, caută metode interactive prin care să se respecializeze.

idei afaceri cursuri online

Iar cursurile online acreditate sunt perfecte din acest punct de vedere.

Și tu poți susține cursuri online acreditate de acasă. Este o bună idee de afacere care nu îți va ocupa foarte mult timp. Beneficiile sunt multiple, iar partea financiară este mai mult decât satisfăcătoare.

Nu uita, ai câțiva pași de parcurs până să poți susține astfel de cursuri. În primul rând trebuie să primești acreditare din partea statului. Despre tot ce ai de făcut citești pe site-ul oficial ANC, aici.

Cât despre cursuri, la mare căutare sunt cele de:

 • Content și copywriting;
 • Web designer;
 • Web developer;
 • Specialist SEO;
 • Coach;
 • Asistent virtual;
 • Administrator magazin online;
 • Administrator rețele de socializare;
 • Specialist PPC marketing;

În afara acestor domenii, le avem pe cele clasice din IT axate pe programare și rețelistică.

Gânduri de final

Să ai o idee bună de afaceri nu este totul.

Important este ceea ce faci după ce ai pus bazele afacerii tale. Ai nevoie de clienți pentru că ei sunt cei care îți susțin toate planurile.

De aceea, va fi nevoie să construiești un site de prezentare sau un magazin online. Vei avea nevoie de achiziția unui domeniu și de servicii de hosting dedicate.

Apoi, va trebui să îți promovezi website-ul și să îl optimizezi pentru a fi bine indexat în motoarele de căutare.

Toate aceste lucuri înseamnă investiții punctuale și/sau lunare. Te poți ocupa de toate aspectele de unul singur, sau poți colabora cu o agenție de marketing și web development.

De aceea este bine să faci o listă cu toate lucrurile necesare. Cu bugetele aferente și cu obiective clare. Fă totul calculat și vei vedea cum să faci bani de acasă nu mai reprezintă doar un vis frumos.

Nu uita să ne povestești și nouă din experiența ta de antreprenor. Sau, dacă ești pe punctul de a începe o nouă afacere, spune-ne care au fost provocările peste care ai dat în drumul tău.

Vrei să afli informații periodic, abonează-te in formularul de mai jos

Nu uita să dai un share!

Articole asemănătoare

Cum sa iti alegi numele site-ului cand ai o afacere la inceput de drum

Scris de Ninel mai 26 2016

3 Lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a avea impact in piata Acum dupa ce ai ales numele de domeniu al afacerii tale […]

Cât costă crearea unui shop online în WordPress?

Scris de Ninel martie 12 2020

Vrei să deschizi un magazin online în WordPress? O idee nouă de afacere online este un bun prilej prin care îți analizezi performanțele financiare. În […]

Idei de afaceri mici în online, sau cum să ai un business după job

Scris de Ninel mai 17 2021

Ai o pasiune de pe urma căreia îți dorești să scoți profit? Sau, înainte de a trece la treabă, vrei să afli care sunt cele […]