Afacerile de acasă, sau un business de familie reprezintă un pas important pe care îl poți face către obținerea independenței financiare.
Chiar și acum, în contextul pandemiei COVID-19, există o mulțime de businessuri aflate în plină dezvoltare.
Citește și despre cele mai populare idei care aduc bani pe timp de criză.
Cu toate acestea, necesitatea unei prezențe în mediul online nu mai poate fi ignorată. Fie și fără această nouă criză financiară care a mutat majoritatea afacerilor în mediul online, tendința este una evidentă.
Din ce în ce mai multe persoane aleg să-și facă cumpărăturile online.
Plata cu cardul devine principala metodă agreată, iar confortul și siguranța shoppingului din fața calculatorului a devenit o obișnuință. Și asta nu se aplică doar în rândul utilizatorilor persoane fizice. Vânzările B2B s-au mutat și ele tot mai mult în online.
Revenind la ale noastre, este evident că pentru a-ți dezvolta afacerea ai nevoie de o bună expunere în rezultatele Google. Și, lucrurile nu se schimbă dacă vrei să faci bani de acasă din vânzarea unor produse handmade.
Așadar, în articolul de astăzi o să-ți vorbesc despre o oportunitate și un model de business la mare căutare pe piața de la noi: lucrurile handmade.
Care sunt cele mai bine vândute produse handmade?
Cum poți să deschizi și tu o afacere cu produse handmade direct de acasă?
Sau, cum îți aduci afacerea în mediul online cu un minimum de investiție?
Acestea sunt întrebările la care o să răspund în continuare.
Lucruri handmade care se vând bine
Ce produse handmade poți vinde pentru a începe o afacere de acasă?
Așa cum arată căutările organice cele mai populare, precum și evoluția acestui segment de business pe ultimii 2 ani, avem următoarele soluții:
- Obiecte handmade de decor
De la tablouri pictate de mână, lumânări parfumate, vaze, lustre, farfurii decorative și până la obiecte decorative pentru Crăciun, Paște sau cadouri pentru zile de naștere și onomastice.
Aceste produse, care se vindeau preponderent în mediul offline, în târguri sau piețe, s-au mutat încet, încet în mediul online.
- Accesorii de uz casnic
Produsele handmade sunt la mare căutare și atunci când vorbim despre lucruri cu caracter practic. Aici putem include:
- obiecte sanitare pentru baie: săpunieră, coș de gunoi, covorașe de baie, suport pentru periuțe de dinți, coșuri de depozitare și multe altele;
- produse pentru bucătărie: fețe de masă, suport de pahar, căni și pahare, farfurii, tacâmuri, coș pentru vasele spălateși tot ce înseamnă soluții de depozitare și organizare în bucătărie;
- Produse vestimentare
Hainele din materiale organice, precum și vestimentația handmade cu design unicat și original reprezintă o cerere tot mai ridicată. Populare sunt atât hainele pentru femei cât și pentru bărbați, precum și articolele vestimentare pentru copii și bebeluși.
- Accesorii personale
Bijuteriile, ceasurile, husele pentru telefoane și orice alt accesoriu cu care îți poți personaliza stilul vestimentar pot deveni ușor un model de business cu produse handmade.
- Produse alimentare
Dorința de a consuma alimente sănătoase, naturale a favorizat producția autohtonă de produse alimentare. E mult spus produse handmade din acest punct de vedere, însă conceptul general se poate aplica și aici. Este vorba mai mult despre produse artizanale în care accentul se pune pe ideea de bio, eco și/sau natural.
Cum deschizi o afacere de acasă
Acum că am văzut care sunt cele mai bine vândute produse handmade pe piața de la noi, este timpul să stabilim cum deschizi o afacere de acasă.
Dacă vrei să faci bani din pasiunea pe care o ai pentru produsele handmade nu îți trebuie decât răbdare.
Răbdare și timp pentru a le realiza, desigur.
Apoi, ai nevoie de un certificat de producător prin care să faci dovada calității și conformității – în special atunci când vinzi produse alimentare sau care pot influența starea de sănătate a cumpărătorilor.
După ce te-ai asigurat că ai suficient timp la dispoziție, trebuie să creezi un magazin online unde să expui produsele tale handmade.
La început nu ai nevoie de un buget prea mare.
Va fi nevoie să plătești un nume de domeniu și un serviciu de găzduire (hosting) pentru viitorul tău site.
Mai apoi, să alegi platforma web, tema și funcționalitățile de bază ale shop-ului tău. Îți recomand să începi cu WordPress, pentru a limita costurile.
Află dacă WordPress este potrivit pentru magazinul tău online.
La final, incluzi produsele tale în catalogul online, implementezi metodele de plată și colaborezi cu o firmă de curierat.
Vezi și ghidul nostru complet despre ce îți trebuie pentru a deschide o afacere de acasă.
Promovarea în online
Munca ta nu se oprește după ce ai un site vizibil în online. Pentru a atrage cât mai mulți clienți ai nevoie de promovare.
Promovarea o poți face folosind platformele de social media, unde Facebook și Instagram sunt cele mai recomandate.
Apoi, îți recomand și anunțurile Google Ads pentru a crește rapid numărul de clienți activi.
Iată un articol în care îți povestim mai multe despre comerțul electronic și funcțiile unui site de vânzări online.
În paralel te poți ocupa și cu optimizarea SEO a site-ului, pentru a ajunge cu produsele tale în primele rezultate Google, chiar și atunci când nu rulează nicio reclamă plătită.
Din acest punct de vedere s-ar putea să ai nevoie de ajutorul unei firme de web design și/sau a unei companii responsabile cu PPC marketing.
Dacă vrei să te ocupi singur de aceste aspecte, atunci poți citi mai multe despre cum faci SEO pentru site-ul tău WordPress.
Chiar dacă sună complicat, nu te descuraja. Fiecare lucru se face pas cu pas. Vei vedea că fiecare provocare este rezolvată punctual, atunci când te lovești de ea.
Și, dacă ai nevoie de un ajutor financiar, poți oricând aplica pentru o finanțare.
Te gândești să transformi pasiunea ta într-o afacere de succes. Spune-ne mai multe despre planurile tale în rubrica de comentarii de mai jos, sau scrie-ne folosind datele de contact.
Pe noi ne regăsești, ca de obicei, pe blog.