Integrarea unui magazin online pe site-ul de prezentare al afacerii tale devine o necesitate. E de la sine înțeles, mai ales că orice business trebuie să fie prezent online.
Ca să nu mai vorbim de faptul că, global, numărul celor care achiziționează bunuri online crește de la an la an, conform Statista.
Iar în 2020, în doar două luni de pandemie, comerțul online s-a dublat în România.
Cum poți observa, comerțul online reprezintă una dintre cele mai avantajate industrii în momentul de față. Și, cum comportamentul consumatorilor s-a modificat și el, e necesar să te adaptezi și tu.
Și nu doar să identifici intențiile de cumpărare ale utilizatorilor. Trebuie să ai și o platformă bine pusă la punct cu care să-ți întâmpini potențialii clienți. Să fie responsive și să fie ușor de navigat.
Dacă te-ai gândit la acest aspect, dar încă ai dubii și nu știi cu ce să începi, ți-am pregătit un articol care să te ajute.
Vei afla mai multe detalii despre ce presupune implementarea unui magazin online pe un site de prezentare existent, precum și argumente pro și contra.
De ce să ai un magazin online al tău?
Așa cum am precizat mai sus, un magazin online este mai mult decât necesar. Mai ales pentru un start-up.
Este o investiție care te ajută pe termen lung, care o să-ți optimizeze vizibil munca. De ce?
- costuri reduse;
- rezultate ușor măsurabile;
- mai mulți potențiali clienți;
- spațiu de stocare redus;
și lista poate continua.
Dacă beneficiezi și de un hosting performant, va fi totul ca la carte.
Acum, să trecem direct la problema care te frământă.
Merită sau nu?
Integrarea unui magazin online pe un site de prezentare
Dacă ai un site de prezentare în WordPress, va trebuie să soliciți instalarea modulului WooCommerce. Asta înseamnă integrarea propriu-zisă a modulului de e-commerce.
Vezi și care sunt cele mai importante pagini pentru un site de prezentare. Și de ce e important să le incluzi și în strategia ta de marketing online.
WooCommerce este unul dintre cele cunoscute și folosite plugin-uri din întreaga lume. De aceea, este recomandat mai ales celor care se află la început de drum în e-commerce.
Hai să vedem de ce este atât de popular și cu ce te ajută implementarea acestuia.
Argumente pro pentru integrarea unui shop online pe un site de prezentare
Ușor de integrat și utilizat
Dacă platforma WordPress este ușor de utilizat, modulul WooCommerce nu face excepție.
Se poate instala ușor și de către persoane care nu au specializare în acest domeniu, iar configurarea nu durează mult.
Practic, după instalarea acestui modul, poți prelua comenzi într-un timp scurt și fără bătăi de cap, în comparație cu o platformă custom.
Însă, dacă vrei să primești ajutor specializat pentru instalarea modulului de e-commerce, contactează-ne.
Și, după ce te obișnuiești cu integrarea acestui modul pe platforma WordPress, vei vedea cât este de ușor să-ți administrezi magazinul online.
În plus, ai un singur login atât pentru site-ul de prezentare cât și pentru magazinul tău online.
Gamă variată de extensii și teme ușor de personalizat
Poate ești o persoană care are nevoie de schimbări dese. Te plictisește același design și ți-ai dori să-l modifici uneori? Sau, pur și simplu îți dorești să ai și această opțiune?
WordPress este o platformă de tip open-source. Și cum plugin-ul WooCommerce va fi instalat pe platformă, vei putea beneficia de aceste funcționalități.
Așa că, va fi foarte simplu să schimbi, atât tema cât și designul. Chiar de mai multe ori.
Vezi și ce teme WordPress poți alege.
Poți să personalizezi orice, de la aspectul listelor de produse și până la checkout. Nu ai limite și o poți face fără ajutorul unui programator.
În cazul unui site custom, implementarea unei modificări poate fi costisitoare și poate fi de durată. Desigur, un site custom va putea fi modificat doar de cel care l-a realizat.
În plus, poți face modificări și în funcție de locația în care te afli.
Și, ca bonus, WooCommerce pune la bătaie peste 400 de extensii care să te ajute să-ți dezvolți mai bine afacerea și să-ți analizezi progresele.
Vânzarea
Datorită modulului WooCommerce pentru WordPress, procesul de vânzare se realizează ușor. Nu trebuie să faci modificări suplimentare. Dacă există erori de compatibilitate atunci când se face instalarea, acestea se pot corecta rapid.
Totul se rezolvă direct din panoul de administrare al site-ului tău de prezentare.
Argumente contra pentru integrarea unui magazin online pe un site de prezentare
Pe lângă multe beneficii, instalarea modulului de ec-commerce pe WordPress are și dezavantaje.
WordPress nu a fost gândit pentru a funcționa ca un magazin online
Scopul WordPress nu a fost să funcționeze ca un magazin online de sine stătător. El a fost creat pentru dezvoltarea de bloguri. Apoi, datorită folosirii sale intuitive, acesta a devenit o soluție pentru publicarea de pagini cu scop de prezentare așa cum sunt website-urile de prezentare.
Multe produse, viteză mică
Dacă ai multe produse active, viteza de încărcare va fi lentă, iar site-ul va fi greu de navigat. Userul se va plictisi și va ieși instant dacă nu ajunge la rezultatul dorit rapid.
În acest caz, este recomandat să ai un site custom sau o platformă care poate să-ți ofere o libertate mai mare din acest punct de vedere. Însă și costurile vor fi pe măsură.
Învață despre folosirea atributelor în WooCommerce.
Update-uri dese
Trebuie să fii atent la update-urile frecvente. Da, fiind o platformă open source, WordPress primește actualizări dese. Dacă folosești multe plug-in-uri, aceste update-uri pot cauza erori software sau conflicte între module diferite. Iar toate acestea îți pot da site-ul peste cap.
Într-un articol separat ți-am vorbit mai multe despre cum să faci un update WordPress în mod corect.
Și atunci, ce soluție să alegi?
Din câte ai putut observa, există argumente pro și contra atunci când vine vorba despre integrarea unui magazin online pe un site de prezentare existent.
Însă, dacă ești la început de drum și bugetul tău nu poate suporta investiția într-o platformă de tip custom, instalarea modulului WooCommerce este alegerea potrivită.
Cu toate acestea, funcționalitatea de shop online funcționează fără cusur pe platforma WordPress atunci când nu ai un portofoliu extins de produse active. Este și un bun început atunci când ai un buget limitat și nu vrei să externalizezi din serviciile pe care, momentan, le realizezi in-house.
Dacă ai nevoie de ajutorul nostru în instalarea modulului WooCommerce pe site-ul tău WordPress, nu ezita și scrie-ne. Suntem aici să te ajutăm să pui în aplicare toate planurile tale.